Marele Premiu al Germaniei a fost castigat de Lewis Hamilton

img
Home / Stiri si noutati auto / Marele Premiu al Germaniei a fost castigat de Lewis Hamilton

Duminica, pe circuitul de la Hockenheim, Lewis Hamilton de la Mercedes a castigat Marele Premiu al Germaniei si astfel s-a desprins in clasamentul general al Campionatului Mondial cu un total de 217 puncte. Cel mai mare rival al sau in lupta pentru titlu, Nico Rosberg a terminat pe pozitia a patra. Odata cu intrarea in vacanta pilotul de la Mercedes s-a desprins la 19 puncte in clasament.
Pentru pilotul britanic Lewis Hamilton a fost o vara plina de realizari in Campionatul Mondial de Formula 1. Acesta a reusit sa castige ultimele patru curse. Desi a plecat doar de pe a doua pozitie a grilei de start, pilotul britanic a reusit sa castige Marele Premiu al Germaniei si sa se desprinda inainte de intrarea in vacanta a intrecerii.
Lewis Hamilton a avut un start perfect, instalandu-se pe prima pozitie, pe care a si pastrat-o pana la final. Rivalul sau, Nico Rosberg aflat in pole-position a ratat startul si dupa primul viraj a cazut pe locul 4, fiind intrecut de pilotii de la Red Bull. In timpul cursei germanul l-a depasit pe Max Verstappen si a reusit sa urce pe locul doi. Totusi comisarii de cursa au considerat ca depasirea nu a fost regulamentara, Rosberg l-a scos de pe pista pe pilotul olandez si din cauza aceasta a primit o penalizare de 5 secunde si astfel a revenit pe locul patru, pozitie pe care s-a mentinut pana la finalul cursei.
Desi in prima parte a sezonului la general Rosberg detinea un avans de peste 40 de puncte, acesta s-a transformat acum in un deficit de 19 puncte fata de Hamilton.
Un alt eveniment important petrecut in a 12-a etapa a Campionatului Mondial este acela ca Ferrari a fost depasita la general de Red Bull, ocupand acum locul 3 dupa ce Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen au terminat cursa pe locurile 5, respectiv 6.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *