Daimler si Renault-Nissan sunt aproape de incheierea unui parteneriat

img
Home / Stiri si noutati auto / Daimler si Renault-Nissan sunt aproape de incheierea unui parteneriat

Daimler si Renault-Nissan sunt aproape de incheierea unui parteneriat
Grupul Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, si alianta Renault-Nissan se afla în etapele finale ale negocierilor pentru încheierea unui parteneriat pentru reducerea costurilor de dezvoltare si productie a autoturismelor mici, potrivit unor surse apropiate discutiilor, citate de WSJ.
Concernul german si alianta franco-japoneza discuta detaliile întelegerii si ar putea încheia un acord cel mai devreme saptamâna viitoare , au afirmat sursele citate, notând însa ca negocierile ar putea dura mai mult.
Parteneriatul, negociat deja de câteva luni, va include probabil schimburi „simbolice” de actiuni, de 3% – 5%, între Daimler AG, pe de o parte, si Renault SA si Nissan Motor Co., pe de alta parte.
Acordul are ca scop pozitionarea mai buna a celor trei constructori auto pe piata autoturismelor de mici dimensiuni , una dintre putinele zone cu potential ridicat de crestere pentru industria auto, însa totodata una dintre cele mai costisitoare.
Daimler, Renault si Nissan vor sa coopereze într-o gama larga de chestiuni, potrivit surselor citate, inclusiv utilizarea în comun a motorizarilor si a platformelor pentru automobile mici, în principal pentru urmatoarele generatii ale marcii Smart a grupului Daimler si ale gamei de modele Twingo a Renault.
Companiile intentioneaza de asemenea sa colaboreze în privinta cercetarii si dezvoltarii tehnologiilor de eficientizare a consumului de carburant.
Ce câstiga Daimler si ce câstiga Renault-Nissan?
Daimler ar avea de câstigat, de pe urma parteneriatului, accesul la motorizarile cu consum si emisii scazute, la platformele de autoturisme mici ale aliantei Renault-Nissan si la expertiza grupului francez în domeniul trenurilor de rulare electrice si reducerilor de costuri.
Renault-Nissan ar obtine accesul la tehnologia de motoare cu propulsie hibrida a Daimler si la expertiza grupului german în domeniul electronicii si calitatii. Daca parteneriatul ar fi ulterior extins, alianta francezo-nipona ar putea profita si de competenta Daimler în zona motoarelor diesel de capacitate mare si ar putea câstiga siguranta financiara data de un partener puternic, care poate suporta povara investitiilor ridicate necesare dezvoltarii de tehnologii noi.
 
 
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *