Chevrolet Cruze este in finala World Car of the Year

img
Home / Stiri si noutati auto / Chevrolet Cruze este in finala World Car of the Year

Chevrolet Cruze este in finala World Car of the Year
 
 
 
DETROIT. Organizatorii concursului pentru desemnarea celor mai bune autovehicule din lume (World Car Awards) au anuntat ca Chevrolet Cruze se afla pe lista finalistilor care se  lupta pentru obtinerea prestigiosului premiu „Autovehiculul anului în lume”, iar Camaro este prezent pe lista celor nominalizati la câstigarea titlului de „Cel mai bun design al unui autovehicul pe plan mondial”. Câstigatorii vor fi anuntati în cadrul editiei de anul acesta a Salonului Auto International de la New York, care va avea loc marti, 1 aprilie.
Modelul Cruze este unul dintre cei 10 finalisti aflati în lupta pentru obtinerea trofeului „Autovehiculul anului în lume”, selectati de un juriu format din 59 jurnalisti de specialitate din mai multe tari, pe baza interactiunii acestora cu fiecare candidat pe parcursul îndeplinirii sarcinilor profesionale. Membrii juriului au fost alesi în mod echilibrat, reprezentând Asia, Europa, America de Nord, America de Sud, precum si alte regiuni ale lumii.
Urmatoarea etapa pe care membrii juriului trebuie sa o parcurga este reevaluarea celor mai bune zece autovehicule, în vederea pregatirii unei runde de vot finale în luna februarie. Acestia trebuie sa acorde punctaje punctuale fiecarui autovehicul în ceea ce priveste meritul general, valoarea, nivelul de siguranta, grija fata de mediul înconjurator, încarcatura emotionala si semnificatie.
„Nominalizarea modelului Cruze la titlul de cel mai bun autovehicul din lume reprezinta o confirmare a avântului pe care acesta îl cunoaste în prezent” afirma Jim Campbell, Director General Chevrolet. „Peste 125.000 de clienti din Asia si Europa au ales deja noul Cruze. Popularitatea de care se bucura acest model la nivel mondial ne da încredere ca noul Cruze va reprezenta un real succes si aici în S.U.A., lansarea pe piata fiind programata pentru al treilea trimestru al anului”.
Cruze a primit deja punctajul maxim de cinci stele din partea Programului european pentru evaluarea autovehiculelor noi (EuroNCAP). Potrivit EuroNCAP, Cruze este primul autoturism care obtine punctaj maxim atât la testele de coliziune frontala cât si la cele de coliziune laterala din istoria programului EuroNCAP, demarat în 1997. Cruze a primit, de asemenea, punctaj maxim de cinci stele pentru cel mai înalt nivel de siguranta din clasa sa la testele de impact din cadrul Programului din Australasia pentru evaluarea autovehiculelor noi (ANCAP) si la testele din cadrul Programului pentru evaluarea autovehiculelor noi din China (C-NCAP).
Chevrolet Camaro este unul dintre cei patru finalisti înscrisi în lupta pentru câstigarea titlului de „Cel mai bun design al unui autovehicul pe plan mondial”, fiind ales de un juriu format din cinci experti internationali în materie de design. Cei 59 de membrii ai juriului urmeaza sa voteze în functie de recomandarilor acestor experti.
„Este o mare onoare sa fii nominalizat pentru cel mai bun nou design la nivel mondial”, a declarat Tom Peters, Director de Design al departamentului de masini de performanta al GM. „Aceasta nominalizare este un tribut adus pasiunii multor oameni care au depus eforturi sustinute pentru a transforma în realitate viziunea noastra asupra noului model Camaro”.
Potrivit Yahoo!, în anul 2009, Camaro a fost autovehiculul care a beneficiat de cele mai multe cautari. Acesta a primit, de asemenea, premiul de excelenta din partea revistei „Popular Mechanics” si a fost inclus pe lista autovehiculelor vedeta ale anului („All-Stars”) de catre revista „Automobile Magazine”. De la lansarea sa în 2009, Camaro a înregistrat mai multe vânzari decât modelul Mustang timp de sapte luni consecutiv.
 
 
 
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *