Chevrolet Cruze primeste trofeul AUTOBEST 2010

img
Home / Stiri si noutati auto / Chevrolet Cruze primeste trofeul AUTOBEST 2010

• Juriul compus din jurnalisti importanti din domeniul auto a premiat noul sedan compact de la Chevrolet • Juriul a apreciat „excelentul raport calitate/pret”
Zürich. Chevrolet Cruze, prezent pe piata europeana din primavara, a fost ales modelul „AUTOBEST 2010″ (cel mai bun autovehicul în 2010) de un juriu format din importanti jurnalisti din domeniul auto, din Europa Centrala si de Est. Membrii din 15 tari au plasat modelul Cruze pe primul loc în competitia „best buy” (cea mai buna achizitie), în fata modelelor Hyundai i20, Skoda Yeti si Volkswagen Polo.
Membrii juriului au acordat punctele pe baza a 13 criterii. Acestea au inclus designul si caracteristicile tehnice precum manevrabilitatea, consumul, impactul asupra mediului si volumul util, precum si o serie de aspecte considerate deosebit de relevante pe pietele în crestere din Europa Centrala si de Est, de exemplu, o retea de distributie ampla si disponibilitatea pieselor si accesoriilor.
Presedintele AUTOBEST, Ilja Seliktar, a declarat în numele juriului: „Cruze reprezinta cea mai buna achizitie în materie de autovehicule disponibile în regiune,” adaugând ca sedanul compact de la Chevrolet a fost „câstigatorul pe plan general, datorita excelentului raport dintre calitate si pret.”
Wayne Brannon, Presedinte si Director Executiv al companiei Chevrolet Europe, a declarat: „În Europa, vânzarile pentru noul Cruze ne-au depasit cele mai optimiste prognoze. Masina reprezinta tot ce ne-am dori de la un Chevrolet în ceea ce priveste valoarea: aceasta combina atractivitatea cu înalte standarde de siguranta si fiabilitate, totul la preturi foarte rezonabile.”
La începutul acestei luni, Euro NCAP a anuntat ca noul Chevrolet Cruze a obtinut punctajul de 5 stele pentru siguranta. Conform EuroNCAP, modelul Cruze a obtinut 79 de puncte din 100 posibile, ceea ce îl face unul dintre cele mai sigure modele din categoria autoturisme. Cruze a primit 96 de procente pentru protectia ocupantilor adulti, situându-se pe locul doi în acest an si surclasând toate marcile premium supuse testelor.
Cruze a primit maximum de 16 puncte la testul de impact frontal cu deviatie remanenta si 8 puncte la testul de impact lateral cu un obstacol deformabil aflat în miscare. Modelul este primul autoturism care a primit punctaje maxime la ambele teste de când EuroNCAP a început sa realizeze evaluari pe baza testelor de impact, în 1997.
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *