BMW se va retrage din Formula 1 la sfarsitul sezonului actual

img
Home / Stiri si noutati auto / BMW se va retrage din Formula 1 la sfarsitul sezonului actual

 
 
 
 
 
 
Producatorul german de masini pune motoare la dispozitia celor de la Sauber, dar a invocat „evolutia curenta a sportului cu motor” pentru a anunta retragerea din Formula 1. BMW este al doilea mare manufacturier care paraseste „Marele Circ” în ultimele opt luni, dupa ce Honda s-a retras în luna decembrie.
Boss-ul Formulei 1, Bernie Ecclestone, a declarat ca echipa îsi propusese, în trecut, ca obiectiv sa câstige titlul mondial în maxim trei ani. „Nu a fost cazul si probabil din cauza asta s-au hotarât sa renunte”, a declarat Ecclestone pentru BBC Radio 5 Live.
Pilotii BMW Nick Heidfeld si Robert Kubica au obtinut doar opt puncte, împreuna, în acest sezon, astfel ca echipa lor se afla pe ultimul loc în clasamentul constructorilor. „Daca ne gândim la câti bani au cheltuit si la rezultatele pe care le-au obtinut, nu prea e o investitie buna. Erau aproape siguri ca vor câstiga titlul în timp de trei ani si chiar si eu speram ca vor reusi”, a mai spus Ecclestone.
BMW a luat decizia marti si a anuntat pe site-ul oficial ca resursele astfel eliberate vor fi îndreptate spre „dezvoltarea unor noi tehnologii”. „Desigur, aceasta a fost o decizie dificila pentru noi, dar este un pas necesar pentru strategia de viitor”, a declarat Dr. Norbert Reithofer, directorul Consiliului de Conducere al BMW.
Directorul Sportiv al BMW, Dr. Mario Theissen a adaugat: „Desigur, noi, angajatii de la Hinwil si Munchen, ne-am fi dorit sa continuam si acest proiect si sa demonstram ca acest sezon a fost doar o întâmplare nefericita dupa trei ani buni. Dar înteleg de ce aceasta decizie a fost luata din perspectiva corporatiei. Ne vom concentra pe cursele care au ramas, vom demonstra ca mai avem spirit de luptatori si ne vom lua adio de la Formula 1 cu câteva rezultate bune”.
 
 
 
Sursa:www.antena3.ro
 
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *