Ford revine la profit cu ajutorul reducerilor de costuri

img
Home / Stiri si noutati auto / Ford revine la profit cu ajutorul reducerilor de costuri

 
 
 
 
 
 
Ford Motor Co. a reusit sa revina la profit dupa o serie de pierderi mari, cu ajutorul reducerilor costurilor , a anuntat producatorul auto. Ford, singurul membru din grupul celor trei companii din Detroit care a reusit sa evite falimentul, a mentionat ca pastreaza ca obiectiv revenirea pe profit pâna în 2011.
Ford a postat un profit net pe trimestrul doi de 2.3 miliarde dolari, gratie si unei restructurari a datoriei ce a adus o economie de 3,4 miliarde dolari.
În aceeasi perioada a anului trecut, compania avea pierderi de 8,7 miliarde dolari.
Venitul pe trimestrul doi a fost mai bun decât estimarile cu 27.2 miliarde dolari, în scadere cu 11 miliarde dolari fata de acum un an.
Decizia de a nu cere sprijin din partea statului a ajutat grupul sa înregistreze o scadere mai mica a vânzarilor, comparativ cu rivalii General Motors si Chrysler, desi directorul executiv al Ford, Alan Mulally, se confrunta cu cele mai dure conditii din industria auto, de la începutul anilor ’80.
Compania americana, care a afisat pierderi de peste 31 miliarde de dolari de la începutul anului 2006, a anuntat anterior ca si-a majorat considerabil productia din America de Nord în cursul celui de-al doilea trimestru, intentionând sa construiasca si mai multe automobile în al treilea trimestru din 2009 decât în perioada similara din 2008.
Producatorul auto arata ca a reusit sa creasca cota de piata în toate regiunile, inclusiv o crestere de doua puncte la 16.4 procente în SUA si se asteapta la o continuare a tendintei dupa introducerea noilor modele în a doua jumatate a anului.
Compania americana a renuntat la zeci de mii de angajati si a închis fabrici pentru a reduce costurile, precum a vândut si brandurile sale europene de lux, printre care Jaguar si Aston Martin. De asemenea cauta cumparator pentru Volvo – care a pierdut 231 milioane dolari în trimestrul trecut.
Divizia Ford North America a raportat pierderi operationale de 851 milioane dolari, fata de pierderile de 1.3 miliarde de acum un an, în timp ce operatiunile europene au raportat profit operational de 138 milioane dolari, de la un profit de 582 milioane dolari în urma cu un an.
Asia Pacific si Africa a pierdut 25 milioane dolari, în vreme ce America de Sud a avut profit de 86 milioane.
Ford Credit a raportat un profit de 413 milioane dolari.
 
 
 
Sursa:www.antena3.ro
 
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *