Beijing Automotive Industry ofera 660 milioane euro pentru Opel si Vauxhall

img
Home / Stiri si noutati auto / Beijing Automotive Industry ofera 660 milioane euro pentru Opel si Vauxhall

 
 
 
 
Grupul chinez Beijing Automotive Industry a prezentat o oferta neangajanta, de 660 milioane euro, pentru cumpararea unor participatii la diviziile europene ale General Motors (GM) Opel si Vauxhall, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Financial Times.
GM si-a intensificat discutiile cu mai multi potentiali investitori în operatiunile europene, dupa ce negocierile cu producatorul canadian de piese auto Magna International au devenit mai dure. În acest context, compania belgiana de investitii RHJ International a lansat, la rândul ei, o oferta neangajanta pentru Opel, divizia germana a constructorului auto american, si Vauxhall, din Marea Britanie.
Grupul industrial italian Fiat a ramas, de asemenea, interesat de achizitia unei participatii la Opel, dupa ce autoritatile germane i-au respins oferta initiala, preferând-o pe cea a Magna.
Oferta propusa de Beijing Automotive Industry este asemanatoare cu cele ale celorlalti investitori, din punct de vedere al finantarii asigurate, a declarat o sursa apropiata situatiei. Cea mai importanta diferenta, însa, este ca grupul chinez permite GM sa pastreze o participatie mai mare la unitatile europene.
Cu toate acestea, Magna International ramâne favorit în cursa pentru achizitia actiunilor, deoarece se bucura de sprijinul autoritatilor germane si al sindicatelor, a precizat sursa.
GM, intrat în faliment luna trecuta, încearca sa vânda o parte din actiunile Opel si Vauxhall pentru a atrage finantare din partea guvernelor europene din statele unde cele doua companii au operatiuni. Cu toate acestea, grupul american vrea sa pastreze o participatie importanta la Opel. GM a prezentat, de asemenea, potentialilor investitori varianta rascumpararii actiunilor atunci când situatia financiara se îmbunatateste.
O decizie finala asupra vânzarii titlurilor va fi luata în aceasta luna, de GM, guvernul german si autoritatile americane. Beijing Automotive Industry este unul dinte cele mai mari grupuri industriale chineze si produce autoturisme în parteneriat cu Hyundai. Grupul si-a manisfestat, de asemenea, interesul pentru cumpararea companiei suedeze Volvo, divizie a Ford.
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *