Totul despre examenul pentru obtinerea permisului auto in 2015

img
Home / Blog auto / Totul despre examenul pentru obtinerea permisului auto in 2015

Examenul auto poate fi dificil pentru persoanele care nu au mai condus masini si care nu au o inclinatie inspre aceasta practica. Majoritatea aspirantilor la statutul de sofer gasesc dificila proba practica de conducere, iar cei care sunt familiarizati cu conducerea autovehiculelor gasesc dificila proba teoretica.

Pregatirea pentru proba teoretica este la fel de importanta precum pregatirea pentru proba practica si totul incepe de la alegerea scolii de soferi, care trebuie facuta dupa o informare prealabila amanuntita. Instructorul este de asemenea un pion important, acesta facilitand invatarea rapida si eficienta daca dispune de experienta necesara, de rabdare si tact.

Cum alegi un instructor bun?

permis auto in 2015Se recomanda intalnirea fata in fata cu instructorul, pentru a putea vedea daca se poate stabili o relatie de comunicare eficienta cu acesta. Apoi, la fel de important este numarul de cursanti pe care i-a avut acesta, pentru a putea stabili experienta sa si eficienta, in functie de gradul de promovabilitate pe care l-au avut cursantii sai.

Profesorii de legislatie sunt la fel de importanti. Este recomandat ca viitorii soferi sa participle la cursurile de legislatie organizate de scoala de soferi la care s-au inscris, datorita importantei invatarii legislatiei cu un personal calificat. La orele de legislatie se explica situatii neobisnuite din trafic, al caror raspuns nu exista in codul rutier.

Chestionarele auto

Un alt punct esential in pregatirea pentru obtinerea permisului auto este completarea chestionarelor auto. Cu cat se completeaza mai multe chestionare DRPCIV, cu atat sansele de reusita cresc. Aceste chestionare sunt concepute pentru a verifica cunostintele acumulate dupa citirea codului rutier si cele acumulate la orele de legislatie auto organizate de scolile de soferi. De regula, in chestionare se gasesc situatii specifice de trafic, care nu sunt tratate amanuntit in cartile de teorie, fapt pentru care completarea acestora este esentiala pentru reusita la examenul auto.

Examenul practic

In ceea ce priveste pregatirea practica, este esential sa se parcurga cat mai multe tipuri de drumuri inainte de examenul practic, la fel cum este importanta conducerea autovehiculului in conditii atmosferice cat mai diverse. De asemenea, este recomandata conducerea la orele de trafic inalt, pentru a va asigura ca sunteti capabili sa faceti fata acestor situatii si in cazul in care veti da examenul la o ora de trafic ridicat.

Dupa exersarea conducerii autovehicului in toate situatiile posibile, incercati o ora sau doua conducerea cu un alt instructor, pentru a va verifica nivelul cunostintelor si pentru a va ajuta sa va adaptati si cu alte persoane in masina. Acest lucru poate face diferenta la examenul practic, in special daca sunteti o persoana timida si va pierdeti controlul usor.

Examenul teoretic

La examenul teoretic propriu- zis va trebui sa raspundeti la cel putin 22 de intrebari din 26. Este important sa cititi cu atentie intrebarile si sa nu va grabiti cu raspunsurile. Majoritatea cursantilor esueaza la examen nu din cauza lipsei cunostintelor, ci din cauza grabei si a neatentiei. Intrebarile trebuie citite pana la capat, de doua ori, pentru a va asigura ca puteti da un raspuns corect. Este important de stiut ca din cele 26 de intrebari, doar 3 vor avea raspuns multiplu. Asta inseamna ca acestea pot avea doua sau trei raspunsuri corecte.

In ceea ce priveste evaluarea practica, acordati o atentie deosebita primilor pasi o data urcati la volan: reglarea oglinzilor, centura de siguranta si pozitionarea scaunului.

In timpul examenului, concentrati-va pe semnele de circulatie, pe sensurile giratorii, pe intersectiile cu prioritate de dreapta, biciclisti si tramvaie. De regula in aceste situatii, multi cursanti fac greseli din neatentie sau din cauza emotiilor. Exista cateva greseli care nu se tolereaza si sunt considerate grave, daca insa veti face greseli minore, politistul le poate trece cu vederea, daca demonstrati ca cunoasteti regulile de circulatie si daca va simtiti siguri pe voi la volan.

De ce ti-e frica mai mult? De proba teoretica sau de cea practica? Comenteaza mai jos!

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *