De azi, McLaren are o decapotabila 3 in 1

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / De azi, McLaren are o decapotabila 3 in 1

McLaren a lansat noul 720S Spider. Au fost publicate deja primele imagini oficiale si informatii cu privire la noul 720S Spider. Aceasta decapotabila cu 720 CP sub capota devine oficial cel mai nou rival al lui Ferrari 488 Pista Spider.

Anul trecut, McLaren 650S a beneficiat de un inlocuitor cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Este vorba despre 720S, o super masina construita pe o arhitectrua din fibra de carbon, mult mai usoara si mai rigida decat in cazul modelului precedent.

Acest nou model al britanicilor a reusit sa intre rapid in atentia tuturor pasionatilor de masini gratie unui sistem de propulsie inovator dar si unor performante fabuloase. Insa acum, noul model 720S se bucura de o varianta decapotabila ce pastreaza aproape in totalitate varianta originala dar vine si cu ceva nou. Este vorba despre plafonul retractabil ce este construit pe o structura din fibra de carbon si care se poate inchide sau deschide in doar 11 secunde si pana la 50 de kilometri pe ora. Interesant este faptul ca, atunci cand plafonul este ridicat, soferul poate alege daca vrea sa conduca cu plafon total transparent sau cu plafon opac. Sticla electrocromatica deoarece aceasta este denumirea sa, este inclusa pe lista cu dotari optionale insa va fi aleasa fara indoiala de un numar mare de clienti deoarece reprezinta un artificiu de design la care niciun rival din segment nu pare sa se fi gandit pana in prezent.

Versiunea decapotabila cantareste aproximativ 1332 de kilograme. In ciuda acestor « kilogarme in plus », 720S Spider este cu aproximativ 53 de kilograme mai usor decat principalul sau rival, Ferrari 488 Spider Pista. Modelul este dotat cu un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, cu 720CP si 770 Nm cuplu. Viteza maxima la care poate ajunge acest model difera de pozitia in care se afla plafonul. Cu plafonul coborat masina poate rula cu 325km/h iar cu plafonul ridicat cu 341 km/h.

Interesante sunt si performantele in ceea ce priveste franarea de la aceleasi viteze. Discurile ceramice cu un diametru de 390 mm pe fata si un diametru de 380 mm pe spate ajuta masina sa franeze de la o viteza de 200 km/h la 0 in 4,6 secunde si pe o distanta de 118 m. De la 100-0 km/h, franarea dureaza doar 2.8 secunde si acopera o lungime de doar 30,3 metri.

In Germania, pretul lui McLaren 720S porneste de la 273.000 de euro, iar primele livrari vor fi efectuate in martie 2019.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *