Au aparut primele detalii cu privire la Volkswagen Golf 8 GTI si Golf 8 R, doua modele ce vor fi lansate in 2020

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Au aparut primele detalii cu privire la Volkswagen Golf 8 GTI si Golf 8 R, doua modele ce vor fi lansate in 2020

Volkswagen tocmai a confirmat ca versiunile GTI si R din cadrul noii generatii Golf 8 urmeaza sa fie lansate pe piata in 2020, la scurt timp de la debutul vanzarilor pentru versiunea standard Golf 8.

Saptamana aceasta, Volkswagen a anuntat faptul ca intentioneaza sa amane prezentarea oficiala a noii generatii Golf 8 pentru ultima parte a anului 2019, dupa Salonul Auto de la Frankfurt ce va avea loc in luna septembrie. Vanzarile sunt programate sa inceapa in prima parte a anului 2020.

Acest anunt a fost facut de catre purtatorul de cuvant al Volkswagen pentru o publicatie de origine australiana. S-a mai mentionat faptul ca versiunea GTI va putea fi achzitionata incepand cu al treilea trimestru al anului viitor in timp ce Golf 8 R va fi scos pe piata in ultima parte a anului viitor.

Aceste perioade sunt valabile pentru moment pentru piata australiana, este astfel posibil ca debutul european al acestor doua versiuni sa aiba loc putin mai devreme, la scurt timp de la lansarea versiunii standard a Golf 8.

De obicei, versiunile GTI si R ale modeluui Golf se lansau pe piata chiar si la doi ani de distanta de la lansarea versiunii standard insa aceasta strategie a fost schimbata datorita faptului ca Volkswagen Golg GTI a fost retras din oferta constructorului german din cauza ca nu a mai fost omologat pentru standardul nou de emisii WLTP.

Presa din Germania a sustinut faptul ca Volkswagen a amanat aceasta lansare a noului Golf 8 pentru anul 2020 din cauza unor probleme de ordin tehnic in ceea ce priveste noile tehnologii care ar urma sa fie introduse pe hatchback-ul compact insa constructorul afirma ca aceasta decizie a fost luata pentru a se evita lansarea in perioada sarbatorilor de iarna.

Noutatile cu care vine Volkswagen Golf 8

Pe parcursul ultimului an, oficialii de la Volkswagen au oferit o serie de informatii despre noua generatie Golf. Astfel, se stie deja ca viitorul Golf 8 va beneficia de functii autonome extinse, va fi conectat in permanenta la internet si va oferi o serie de sisteme de siguranta si conectivitate de referinta pentru industria auto.

In plus, Golf 8 va fi primul model al constructorului care va utiliza un sistem micro-hibrid bazat pe un pachet electric de 48V. Acest sistem integreaza un generator/starter la 48V si o baterie de 48V cu o capacitate mica care va permite rularea cu motorul oprit in regim de croaziera. In plus, interiorul va fi unul „complet digital”, iar ecranele cu functii touch vor inlocui traditionalul panou de instrumente. In plus, VW a publicat in decembrie si un prim teaser cu noul Golf 8.

Volkswagen Golf este unul din cele mai vandute modele de pe piata europeana, indiferent de segment, cu peste 415.000 de unitati in 2018, insa vanzarile au inregistrat un declin de 10% comparativ cu 2017.

 

 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *