Noua generatie Skoda Octavia confirmata pentru anul 2019

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Noua generatie Skoda Octavia confirmata pentru anul 2019

Mlada Boleslav, constructorul ceh a vorbit recent despre planurile sale pentru viitorul apropiat, planuri care includ lansarea unei noi generatii in ceea ce priveste modelul Octavia. Modelul compact al cehilor este una din cele mai vandute masini de import de la noi din tara.

La nivel mondial si fara indoiala cel mai popular model Skoda este Octavia. Generatia cu numarul 3 si cea mai actuala de altfel, a fost lansata in anul 2012 si in urma cu doi anii cehii au lansat un facelift destul de controversat.

Motivul principal al acestei controverse – blocurile optice duble de pe fata autoturismului, un artificiu de design pe care toata lumea l-a asociat cu un Mercedes E-Class W212. In ciuda numeroaselor discutii pe aceasta tema, vanzarile pentru modelul Skoda nu au avut prea mult de suferit.

De o vreme, se tot vorbeste de faptul ca Skoda lucreaza la o noua generatie de Octavia iar recent a venit si confirmarea ca acest lucru se intampla. Cel mai probabil, prin septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, va fi prezentata in mod oficial. Acest anunt a fost facut in cadrul unei conferinte anuale in care cehii isi rezinta rezultatele financiare pentru anul anterior.

Octavia ramane cel mai vandut model al cehilor. In 2018 au fost vandute in jur de 388 000 de unitati, chiar daca modelul se afla in al saptelea an de viata. O noua generatie de Octavia se va introduce spre sfarsitul acstui an, pentru a aniversa 60 de ani de viata pentru Skoda.

Prototipurile noii generatii de Octavia au fost surprinse de cateva ori in teste, iar vestea buna este ca brand-ul din Mlada Boleslav intentioneaza sa renunte la blocurile optice duble. Cat despre design, se poate spune ca a patra generatie Octavia se va alinia la actualul limbaj de design folosit de Skoda.

In ceea ce priveste gama de motorizari, reprezentantii brandului ceh au declarat in urma cu ceva vreme faptul ca Octavia va putea fi comandata in continuare cu unitatea de 1.0 litru si 150 de cai putere. Mai multe voci sustin ca acest propulsor va fi insotit si de un agregat diesel TDI de 1.5 litri, dar si de versiuni mild-hybrid si plug-in hybrid.

Dimensiunile noii Octavia nu se vor schimba insa prea mult. Lungimea acesteia va fi de aproximativ 4.7 metri iar latimea va depasi putin peste 1.8 metri. Gratie unui ampatament mai mare, proportiile per general se vor schimba usor.

Octavia IV va arata mai intinsa, eleganta, superioara. Accente mai mari se vor pune pe liniile orizontale ale masinii, articulatii si muchii. Caracteristicile tipice ale designului Skoda se vor regasi pe capota, noile faruri care la fel vor fi conectate direct cu grila radiatorului si in jocul cu suprafetele inclinate. Cromul si negrul lucios reprezinta elemente care definesc un amestec de stiluri care vor deveni si mai evidente intre autoturisme si SUV-uri.

 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *