Aston Martin lanseaza editia limitata DBS 59

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Aston Martin lanseaza editia limitata DBS 59

Aston Martin a prezentat deja in mod oficial editia limitata pentru modelul DBS Superleggera botezata DBS 59, dedicata celebrarii victoriei marcii britanice in cursa de 24 de ore din 1959 de la Le Mans.

Drept urmare, pentru a celebra aceasta victorie, Aston Martin a creat aceasta editie limitata, totodata cel mai puternic si mai performant model din gama constructorului britanic de masini.

Aceasta celebra victorie din anul 1959 a fost obtinuta cu ajutorul unui model legendar, Aston Martin DBR1. Astfel, numai putin de 24 de exemplare din seria speciala, botezata DBS 59, in culoarea British racing Green urmeaza sa fie disponibile spre vanzare prin intermediul dealerului Aston Martin, cel care a contractat acest proiect cu producatorul britanic.

Pentru interiorul acestei masini Aston Martin a ales sa replicheze materiale folosite in anul 1959 si anume piele in nuanta Chestnut Tan. Personalizarea celor 24 de nuante ce uremaza sa fie scoase la vanzare a fost efectuata de catre divizia Q din cadrul Aston Martin, divizie care se ocupa de exemplarele bespoke, personalizate in functie de nevoile fiecarui viitor proprietar in parte.

Motorul variantei DBS 59 este unul V12 de 5.2 litri cu 725CP si 900 Nm. Poate atinge viteza maxima de 340km/h in doar 3.4 secunde.

Printe detalii se mai remarca numerele pictate pe aripile frontale sau incrustatiile din bronz de pe anumite zone ale masinii, care ne duc cu gandul la modelul de curse DBR1, masina care a castigat celebra cursa de anduranta in urma cu aproape 60 de ani.

In plus, materialul original de pe scaune a fost analizat si recreat pe DBS 59. In cabina, ne intalnim cu o piele in doua nuante, negru Obsidian si bronz Chestnut, cu o broderie speciala pe parasolar, schimbatoare de viteze din bronz dar si un logo special „59 Edition” pe scaune.

Conform comunicatului de presa al producatorului, se va in calcul si un pachet care cuprinde replici ale castilor de curse originale, costumele albastre de curse si manusile de gen Caroll Shelby.

Cat despre propulsia masinii, noul DBS 59 foloseste acelasi motor de pe DBS Superleggera. Propulsorul V12 de 5,2 litri care produce, dupa cum spuneam mai sus, 725 cai putere si un cuplu-forta de 900 Nm si este cuplat la o transmisie automata in opt trepte, care permite o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 3,4 secunde si o viteza maxima de 340 de km/h.

Fiecare masina in parte reprezinta o ora din aceasta victorie senzationala din istoria Aston Martin, victorie in care Roy Salvadori si Caroll Shelby au castigat in fata masinii pilotate de colegii lor, Maurice Trintignant si Paul Frere. Comandata prin „Q by Aston Martin”, de catre Aston Martin Cambridge, aceasta editie speciala are la baza modelul DBS Superleggera si este finisata in nuanta verde Racing, cu un acoperis de fibra de carbon lucios, detalii din bronz, o grila personalizata si jante satinate de 21 de inch, cu spite „Y”.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *