Un super-car hybrid de la Ferrari urmeaza sa fie dezvaluit luna aceasta

img
Home / Stiri si noutati auto / Un super-car hybrid de la Ferrari urmeaza sa fie dezvaluit luna aceasta

Mai avem doar cateva zile pana la prezentarea unui super-car hybrid de la Ferrari. Anul acesta, Ferrari a promis ca va veni cu numai putin de cinci noutati pe piata. Prima noutate este Ferrari F8 Tributo, masina pe care am avut ocazia sa o descoperim in timpul Salonului Auto de la Geneva din 2019. Al doilea model va fi un model hybrid, care conform directorului de la Ferrari, Louis Camilleri, va fi prezentat inainte de sfarsitul lunii mai. In timpul unei conferinte organizate pentru a anunta excelentele rezultate financiare din primul trimestru, acesta a facut acest anunt, ca urmeaza sa se dezvaluie in curand un super-car hybrid. Insa, nu a oferit mai multe informatii cu privire la acest subiect, nici nu a mentionat daca va fi mai buna decat Ferrari 812 Superfast.

Drept urmare, al doilea model va fi prezentat cel tarziu la sfarsitul lunii mai, cu o premiera mondiala care va avea loc la Maranello. Este vorba despre un model hybrid cu performante excelente la toate nivelurile, o adevarata bijuterie pe patru roti.

Modelul va fi animat nu de un V8 asa cum se asteptau toti ci de un V6 cuplat la un motor electric. Michael Leters, seful tehnic de la Ferrari a facut o serie de declaratii spunand ca V6 reprezinta urmatoarea etapa pentru a respecta noile norme fara a pierde prea mult in termeni de emotie si de putere.

Prototipuri ale acestui model de la Ferrari au fost surprinse de fotografii spion. Ferrari a ales drept caroserie cea identica cu a lui Ferrari 488 GTB pentru a nu divulga in totalitate design-ul. Aceasta noua super-car nu se vrea a fi o inlocuitoare oficiala a lui Ferrari 488 GTB ci mai degraba o sora a gamei noi Ferrari F8 Tributo. Puterea sa va fi superioara insa acest lucru mai ramane de confirmat.

Dupa Ferrari F8 Tributo si Ferrari hybrid care inca nu are un nume oficial sau cel putin nu a fost anuntat inca, Ferrari va prezenta alte trei noutati in acest an 2019. Banuim ca urmeaza sa dezvaluie Ferrari F8 Tributo Spider.

Modelul hybrid se va pozitiona in varful gamei de masini sport a marcii Ferrari si se estimeaza ca va livra mai multi cai-putere decat 488 Pista. In plus, tehnologia hibrid il va ajuta nu doar sa ofere performante superioare, ci si sa garanteze un consum mai redus de combustibil si emisii scazute de CO2.

Livrarile masinii sunt programate sa inceapa in 2020. Vehiculul va avea un ciclu de viata conventional si nu va fi o simpla editie limitata, Louis Camilleri preconizand o marja de profit superioara celei inregistrate de modelul 812 Superfast.

Seful Ferrari a mai spus ca 60% dintre produsele companiei vor dispune de versiuni hibrid pana la finalul anului 2022, dupa care gama va fi completata si de un automobil complet electric.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *