Noul SUV urban de la Peugeot a aparut

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Noul SUV urban de la Peugeot a aparut

Cunoscutul constructor francez de automobile a prezentat recent in mod oficial noua generatie 2008. Un SUV ce a crescut in dimensiuni si care poate fi comandat pentru prima data intr-o versiune cu zero emisii si cu o autonomie mai mult decat generoasa.

SUV-urile de oras, Renault Captur in special au incepand de azi inca un rival. Asta deoarece Peugeot tocmai a dat publicitatii primele informatii si imagini oficiale cu generatia noua 2008. Aceasta lansare pe piata este programata pentru prima parte a anului viitor.

Noul Peugeot 2008 este construit pe arhitectura modulara CMP si masoara in jur de 4.3 metri lungime, 1.7 metri latime si 1.54 metri inaltime. Dupa cum spuneam, acest SUV a crescut putin in dimensiuni, spre deosebire de modelele lansate precedent, pasagerii beneficiind de mai mult spatiu in habitaclu. In plus, portbagajul poate suporta de acum inainte pana la 434 litri de bagaje.

In ceea ce priveste estetica, 2008 se aliniaza celui mai recent limbaj in ceea ce priveste design-ul producatorului din Hexagon. Nu putem sa trecem peste grila orizontala supradimensionata sau blocurile optice cu lumini de zi verticale, stopurile cu LED si jantele din aluminiu cu un design ultra modern. Acest SUV nou de la Peugeot se poate comanda in patru niveluri de echipare si anume Allure, Active, GT Line si GT.

In interior, pasagerii vor gasi una din cele mai recente versiuni ale sistemului 3D i-Cockpit si anume un nou head-up display, o lumina ambientala sau un display de 10 inchi destinat sistemului de infotainment. Acesta vine inca in versiunea standard cu Android Auto si Apple CarPlay, in mod optional oferindu-se si sistemul de navigatie TomTom Traffic.

Pasionatii de motorizari conventionale au posibilitatea de a opta pentru unitatea de benzina PureTech de 1.2litri disponbila cu 100, 130 sau 155 CP sau pentru agregatul Diesel Blue HDi de 1,5 litri cu 100 CP. In functie de motorizarea aleasa, Peugeot este capabil sa ofere atat o transmisie manuala cu sase trepte cat si una automata cu 8 raportoare.

Noutatea cea mare este oferita de versiunea electrica a acestui model, botezata intr-un mod sugestiv e-2008. Sistemul de propulsie al acesteia este alcatuit dintr-un motor electric de 100 kW, echivalentul a 136 CP precum si dintr-o baterie cu capacitatea de 50 kWh. Francezii promit o autonomie de 310 kilometri, conform standardului WLTP.

Acumulatorul masinii se poate incarca  fie la o statie cu curent continuu de 100 kW, fie la una de 7.4 sau 11 kW. In functie de sursa, incarcarea poate dura aproximativ 30 de minute (pana la 80% din capacitate), 8 ore sau 5 ore (100%).

Peugeot e-2008 are si cateva particularitati in ceea ce priveste design-ul. Spre exemplu, grila frontala are culoarea caroseriei litera « e » se poate observa pe hayon si pe aripa fata iar emblema producatorului isi schimba culoarea in functie de unghiul din care este privita.

In ceea ce priveste siguranta, noua generatie 2008 impresioneaza cu sisteme precum Drive Assist, Lane Positioning Assist, Lane Departure Warning, Adaptive Cruise Control, Full Park Assist, Speed Limit Recognition.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *