Volkswagen prezinta California T 6.1

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Volkswagen prezinta California T 6.1

Recent, Volkswagen a publicat primele imagini si detalii cu privire la autorulota California T 6.1. Aceasta beneficiaza de o serie de modificari la exterior si de un pachet mai mult decat generos de imbunatatiri la interior.

Generatia actuala California T6 a fost prezentata in urma cu ceva timp, mai exact, in a doua jumatate a anului 2016. Anul acesta, constructorul german a pregatit pentru aceasta autorulota un facelift. Trebuie sa mentionam faptul ca autorulota este dezvoltata pe platforma lui Transporter.

Momentan, reprezentantii companiei germane vin doar cu cateva informatii referitoare la versiunea de echipare de top a California Ocean. Pentru exterior, nemtii au pregatit o grila frontala revizuita prin intermediul unor blocuri optice cu lumini de zi cu LED. In plus, autorulota de la Volkswagen urmeaza sa fie dotata cu o serie de accesorii cromate in regiunea grilei, a pragurilor laterale si a spoilerului frontal.

In interiorul autorulotei Volkswagen propune rame si manere din aluminiu pentru dulapurile existente, noi butoane pentru accesarea zonei de bucatarie si usi care culiseaza, special gandite pentru dulapurile din spate dar si accesorii noi in culoarea Bright Oak sau Graphite Grey.

Germanii sustin ca noile paturi ofera un confort sporit pentru pasageri si ca pe versiunea de echipare Ocean, plafonul actionat electric se ofera in varianta standard. In plus, Volkswagen propune si un sistem de iluminare interioara special precum si perdele noi.

Una din cele mai importante modificari in cazul modelului California T6.1 se refera la centrul de comanda amplasat pe plafon. Acesta din urma integreaza un ecran color, sensibil la atingere. Cu ajutorul sistemului de operare integrat in ecran se pot controla toate functiile autorulotei. Aceasta autorulota se va putea echipa cu un instrumentar digital de bord Virtual Cockpit dar si cu un ecran tactil central, cu o diagonala de 6,5 inchi. Pe lista dotarilor optionale sunt incluse si sisteme cu ecrane de 8 sau 9,2 inchi.

Constructorul german mentioneaza dotarea autorulotei cu un nou sistem de directie, dar si o gama generoasa de sisteme de asistenta. Pe lista, Volkswagen a trecut urmatoarele: asistent pentru schimbarea benzii de rulare, asistent la parcare cu o functie speciala de avertizare cu privire la obstacolele aflate in zonele laterale dar si Trailer Assist.

Volkswagen California T6.1 va fi echipat cu motoare diesel de 2.0 litri, insa producatorul german nu a oferit detalii suplimentare. Doritorii vor avea de ales fie intre versiuni cu roti motrice fata, fie intre variante cu tractiune integrala.

Programul de motoare a fost si el reconfigurat. Motorul 2.0 TDI, dezvolta 90 CP (de la 84 CP), 110 CP (le inlocuieste pe cele de 102 CP si 114 CP), 150 si 199 CP (de la versiunea pre-facelift). Versiunea de 150 CP poate beneficia de cutie DSG si tractiune integrala 4Motion, in timp ce la 199 CP, DSG este standard, iar 4Motion optional.

Verisunea electrica a autorulotei Volkswagen, dezvoltata in urma unui parteneriat cu ABT, dezvolta 112 CP si are o baterie de 38,8 kWh, sau 77,6 kWh, ultima permitand o autonomie de peste 400 km (NEDC).

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *