Volkswagen lanseaza prima sa masina electrica cu o autonomie de 550 de kilometri

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Volkswagen lanseaza prima sa masina electrica cu o autonomie de 550 de kilometri

Volkswagen lanseaza primul sau model de serie full electric in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Este vorba despre o compacta cu cinci usi care va intra in productie la sfarsitul acestui an si germanii sustin ca deja au primit peste 30.000 de comenzi.

La scurt timp dupa scandalul Dieselgate, germanii de la Volkswagen au inteles complet faptul ca viitorul este unul electric si ca va trebui sa investeasca mai mult in acest domeniu. Drept urmare, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt brandul din Wolfsburg lanseaza primul sau model de serie cu zero emisii.

Vorbim despre ID.3, o masina compacta cu cinci usi, dezvoltata pe o platforma modulara dedicata de obicei masinilor electricecunoscuta sub numele de MEB, pe care urmeaza sa o imparta cu o gama mult mai larga de modele. Design-ul este unul superb, bine gandit.

Noua VW ID.3 vine cu un pachet de baterii complet asezat sub podeaua masinii, cu o transmise automata cu un singur raport, motorul electric fiind integrat in puntea din spate. In fata exista unele componente auxiliare precum compresorul de aer conditionat sau caseta de directie.

O astfel de dispunere vine cu o multime de avantaje si anume – un spatiu interior mai mult decat generos, un coeficient aerodinamic scazut (0,267) precum si o masa proprie minima de 1719 kilograme.

Prima masina Volkswagen 100% electrica urmeaza sa fie disponibila in trei versiuni –un model de baza care este echipat cu o baterie de 45 kWh care permite o autonomie maxima de 330 de kilometri, o varianta de mijloc cu o baterie de 58 kWh care permite o autonomie de pana la 420 de kilometri si bineinteles varful de gama cu o baterie de 77 kWh care permite o autonomie maxima de 550 de kilometri cu o singura incarcare.

Electrica se poate incarca si la prize rapide, de pana la 100 kW, caz in care 30 de minute sunt mai mult decat suficiente pentru a se ajunge la o autonomie de 290 de kilometri. De la o statie de alimenare AC standard aceasta masina se poate alimenta cu maxim 11 kWh.

Motorul electric se poate comanda la randul sau in doua configuratii de putere: 150 CP sau 204 CP si 310 Nm cuplu. Producatorul promite in ambele cazuri „accelerari rapide” si o viteza maxima limitata electronic la 160 km/h.

Cum este si normal, noul Volkswagen ID.3 va putea fi comandat in functie de mai multe niveluri de echipare, dar la lansare va fi disponibil numai cel denumit ID.3 1ST. Printre cele mai atractive dotari se numara scaunele din fata si volanul incalzit, sistemul de navigatie sau jantele cu diametrul de 18 inch, toate incluse in echiparea de baza.

Pentru cei care isi doresc mai mult exista nivelul de echipare Plus cu camera de marsarier, cruise control adaptiv, acces si pornire/oprire motor fara cheie, tapiterie mai calitativa, geamuri fumurii, faruri LED Matrix sau jante pe 19 inch.

Volkswagen a promis inca de pe acum ca versiunea de baza va costa sub 30.000 de euro pe piata din Germania.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *