Imagini cu noul BMW M3 au fost surprinse in timpul testelor

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Imagini cu noul BMW M3 au fost surprinse in timpul testelor

Prototipul a fost surprins alaturi de o cutie manuala si va beneficia, exclusiv, de tractiune spate. Doritorii vor avea posibilitatea de a opta si pentru o versiune Competition.

Un prototip al noii generatii BMW M3 a fost surprins recent in timpul testelor. Masina respectiva era dotata cu o transmisie manuala impreuna cu un propulsor de 3.0 litri, twin-turbo. Constructorul de origine bavareza de automobile isi continua munca asidua la noua generatie BMW M3, prototipurile fiind in continuare surprinse in timpul testelor. Exteriorul masinii este inca acoperit de un camuflaj insa, in mare ne putem da deja seama cum arata sedanul nemtilor. Ne putem astepta la bare de protectie cu prize de aer supradimensionate, la aripi evazate, la praguri, la un sistem de evacuare cu patru terminatii si la o grila inspirata de cea a lui Concept 4.

Dupa aparitia unui numar mare de zvonuri in presa, seful diviziei M de la BMW a venit sa confirme faptul ca noul M3 va putea fi comandat si alaturi de o transmisie manuala in sase trepte, spre marea bucurie a fanilor. Nu mai exista nicio urma de indoiala deja ca intr-adevar asa vor sta lucrurile, dat fiind faptul ca pozele spion au surprins recent un prototip dotat cu acest tip de cutie de viteze.

Aceasta versiune de M3 va beneficia de o tractiune spate in comparatie cu varianta echipata cu transmisie automata care va fi dotata cu tractiune integrala. Este insa inca incert daca va fi vorba de aceeasi tractiune integrala inteligenta, cu care a debutat noul M5, care devine tractiune spate la apasarea unui buton, sau este vorba despre un model cu totul diferit.

Propulsorul ales va fi acelasi ca si in cazul noilor BMW X3 M si X4 M, adica un 3.0 litri twin-turbo, cu sase cilindri in linie, capabil sa dezvolte 480 de cai putere. Pentru prima data in istoria acestui model, doritorii vor putea opta si pentru o varianta M3 Competition (nu un simplu pachet de imbunatatiri) care va oferi 510 CP. Performantele sunt inca necunoscute.

Drept urmare, motorul va fi declinat in doua variante de putere – 480 CP si 510 CP (in cazul versiunii M3 Competition), iar singura optiune de transmisie va fi o unitate cu dublu ambreiaj si 8 rapoarte.

De mentionat este si faptul ca, in urma cu cateva luni, BMW M3 era anuntat si cu o versiune cu transmisie manuala, botezata sDrive.

BMW M3 este asteptat de fani cu nerabdare la Salonul Auto de la Frankfurt.

Nici momentul lansarii oficiale nu este inca cunoscut. Numerosi sunt cei care sustin ca noul BMW M3 urmeaza sa fie lansat spre sfarsitul anului viitor.

 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *