La ce trebuie sa fii atent atunci cand mergi la un service auto

img
Home / Stiri si noutati auto / La ce trebuie sa fii atent atunci cand mergi la un service auto

Iarna apar cele mai multe probleme la masini, in special la pornire, sistemul de inchidere, de franare sau chiar la anvelope, de aceea vizitele la service-urile auto sunt mai dese decat de obicei in sezonul rece.

Inainte de a merge la un service pentru a verificarea starea automobilului dumneavoastra, vrem sa discutam care sunt cele mai importante aspecte la care trebuie sa fii atent atunci cand mergi la un service auto, mai ales atunci cand mergi la un service unde nu ai mai fost deloc.

Pentru inceput, daca autoturismul tau are o defectiune, ar fi bine sa mergi la doua service-uri auto diferite pentru a primi doua expertize asupra problemei tehnice. Majoritatea service-urilor nu percep o taxa pentru constatare, dar chiar si daca va trebui sa platesti este mai bine sa platesti putin la inceput decat sa iti dai seama ca ai platit mult mai mult pentru niste piese care nici nu trebuiau inlocuite.

Verifica orice service auto chiar inainte de ajunge acolo. Recomandarile sunt foarte importante cand vine vorba de reparatii auto, si chiar si cand nu ai pe cineva care sa iti dea o parere obiectiva despre un anumit service poti sa te uiti pe Google sau Facebook la review-urile locatiei de la fosti clienti. In cazul in care sunt mai multe review-uri negative ar fi bine sa te gandesti la un alt service auto.

Apoi, inainte de a-ti duce masina la service asigura-te ca nu ai lasat nici un bun de valoare in masina: laptop, tableta, telefon, GPS si altele. Service-urile nu isi asuma responsabilitatea pentru orice obiect pierdut din masina dumneavoastra, cat timp nu exista dovezi concludente pentru furt.

Prima impresie este destul de importanta cand ajungi la un service auto. Daca totul este curat, daca se lucreaza cu scule service auto de cea mai buna calitate si personalul pare foarte bine pregatit, iar interactiunea cu clientii este foarte buna, cu siguranta ai gasit service-ul auto potrivit.

La final, dupa ce reparatia masinii a fost finalizata verifica atent piesele noi care au fost montate. Poti face asta si la un alt service auto, daca nu te pricepi, si vrei sa fii sigur ca totul a fost facut ok. Au fost foarte multe cazuri in care mecanicii unor service-uri au pus alte piese second hand sau piese care nu erau originale in locul pieselor noi cumparate de client.

Daca esti atent la toate aceste aspecte cu siguranta o sa gasesti service-ul auto potrivit. Poti merge si la reprezenta daca vrei sa fii sigur ca o sa ai o evaluare corecta si o reparatie corespunzatoare, insa preturile de reprezentanta pot fi mult mai mari decat preturile de la un service auto.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *