Tesla- care sunt diferentele intre Model Y si Model 3?

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Tesla- care sunt diferentele intre Model Y si Model 3?

Noul SUV electric de la Tesla recupereaza cu pana la 75% din piesele berlinei compacte. Care sunt insa diferentele intre cele doua modele?

Tesla a inceput de curand livrarea noii sale masini, Model Y, noul sau SUV electric, care reia o mare parte din piesele masinii Model 3. Diferentele cu berlina compacta lansata in anul 2017 ar putea insa sa para banale, in timp ce 75% din piesele sale sunt partajate cu cel mai popular model de la Tesla.

Gabarit- care sunt diferentele intre Model Y si Model 3? Model 3 regandit sau Model X mai ingust, noul SUV de la Tesla, ar trebui sa ridice multe semne de intrebare. Logica modelului sau o urmeaza in mare parte pe cea  a Modelului X. Primul SUV al marcii venea sa adauge mai mult loc, fata de Modelul S. Iar Model Y urmeaza si el aceasta logica. Reluand filosofia de productie in masa a modelului 3, acesta adauga mai mult spatiu in habitaclu si in portbagaj.

In ceea ce priveste gabaritul, Model Y este mai mare decat Model 3 cu 5,6 cm, poseda 7, 1 cm in latime, dar si 18, 2 cm in inaltime. In habitaclu, de aceste masuri pot profita cei din spate mai ales, care castiga 4,2 cm pentru cap si pana la 13,4 cm in plus pentru picioare.

In ceea ce priveste portbagajul si aici diferenta este notabila. Putem sublinia mai ales ca haionul este mai mare si deci mult mai practic. Volumul de incarcare este si el net superior.

Rotile care echipeaza noul model Y, in comparatie cu Model 3, in ceea ce le priveste, se poate nota o latime mai importanta a cauciucurilor. Trec deci de la 8 la 9,5  inchi. Pe versiunea mai importanta, botezata si Performance, rotile din spate ajung chiar si pana la 10.5 inchi.

Echipamente actualizate pe noul model Y. Iesind cu trei ani mai tarziu decat verisoara sa, Model Y profita de alte echipamente actualizate. In ceea ce priveste partea de conectica, putem nota ca noul SUV electric are porturi USB-C in habitaclul sau. Doua intrari sunt disponibile in cel de-al doilea rand de scaune, care vin astfel sa inlocuiasca cele doua porturi USB-A de la Model 3. In partea din fata, berlina compacta poseda de asemenea USB-A, in timp ce Modelul Y propune un port USB-A si un port USB-C.

Si avand in vedere similaritatile de asamblare dintre cele doua modele, cu siguranta ca sunt sanse mari ca Tesla sa integreze pana la urma porturi noi la masina sa Model 3. Dar modelul Y va reusi sa se diferentieze printr-un model bazat pe inductie.

O diferenta de pret. Ai inteles, deja, cu siguranta. Noul model Y de la Tesla a ales sa puna accentul pe spatiu, cu un gabarot mai impozant, dtorita alurii sale de SUV. Deci cu siguranta ca pretul sau va fi mai ridicat decat al Modelului 3. Pretul sau in versiune de baza este de 4000 de dolari si poate sa ajunga pana la 39000 de dolari. Iar modelele Grand Autonomie si Performance vor avea preturi cuprinse intre 63000 si 70 000 de dolari.

 

 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *