Gama Cupra- care sunt modelele tinerei marci sportive?

img
Home / Stiri si noutati auto / Gama Cupra- care sunt modelele tinerei marci sportive?

De cand a aparut pe piata in calitate de marca independenta, Cupra si-a dezvaluit marca proprie, mixand vehicule inspirate de Seat cu modele inedite.

In anul 2018, Cupra si-a schimbat statutul. Fosta diviziune sportiva de la Seat a devenit atfel o marca individuala cu ambitia de a propune pe piata o gama de vehicule de cea mai inalta performanta.

Dar, devenind un constructor independent, Cupra nu a rupt  legaturile sale cu Seat.

Cupra Ateca. Iata si dovada- tanara marca spaionla a adoptat Ateca drept fiind primul sau element din gama sa. Sa ne amintim- este vorba despre primul SUV din istoria Seat. Alegerea unui vehicul ca acesta poate parea insa ciudata pentru a asigura promovarea unei marci sportive. Si totusi, succesul nu s-a lasat prea mult asteptat, cu 15.000 de unitati vandute de cand a fost lansata, la sfarsitul anului 2018. Si un lucru e sigur- mecanica sa este extrem de interesanta- un motor turbo de patru cilindri de 300 de cai, o cutie robotizata cu un dublu ambreiaj si sapte rapoarte si patru roti motrice.

Iar in luna septembrie, masina va fi comercializata in versiune sa restilata. Va avea deci o silueta mai afirmata si un demaraj de la zero la 100 de km pe ora in doar 4,9 secunde.

Cupra Leon cu 5 usi. In ciuda integrarii sale in familia Cupra, aceasta masina compacta aflata la sfarsit de cariera inca mai are logo-ul de la Seat. Si in paralel cu sosirea sa la Seat,  noua generatie de Leon ajunge si la Cupra, cu un motor de patru cilindri TSI de 245 de cai sau de 300. Lunga de 4,40 de cm, aceasta masina compacta are jante de 18 sau 19 inchi.

Dar marcheaza in acelasi timp si reintroducerea tehnologiei hibride reincarcabile cu 245 de cai la berlina si la break-ul Sportstourer.

Cupra Leon Sportstourer. Este interesanta nu doar datorita volumului portbagajului sau mai mare – 620 de litri fata de 380 de litri, ci si datorita faptului ca este cea mai performanta si mai puternica din noua familie Leon. Are un motor de patru cilindri 2.0 TSI de 310 de cai, asociat cu o transmisie integrala 4Drive.

Cupra Formentor. Este o masina botezata dupa o insula din Mallorca si este un SUV dezvoltat in exclusivitate pentru Cupra. Gabaritul sau este putin superior fata de Ateca, avand o lungime de 4,45 metri, avand insa o inaltime limitata la 1,51. Se inspira de la Leon, de la care ia numeroase elemente, nu doar estetice. Are un motor termic de 310 de cai sau unul hibrid reincarcabil de 245 de cai.Va fi comercializata in luna octombrie.

Cupra el-Born si Tavascan. El-born este prima masina 100% electrica a tinerei marci spaniole. Va ajunge se pare la o autonomie de pana la 500 de km. Iar o alta noutate 100% electrica va fi SUV-ul Tavascan, care va aparea in 2021. O masina care a fost prezentata sub forma de concept la Salonul de la Frankfurt in 2019.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *