Hyundai face din IONIQ noua sa marca de masini electrice

img
Home / Stiri si noutati auto / Hyundai face din IONIQ noua sa marca de masini electrice

La fel cum a facut-o intr-un fel in 2016 pentru vehiculele de lux cu marca Genesis, gigantul corean Hyundai a decis din nou sa creeze o noua sub-marca pentru masinile sale electrice. Asta, bazandu-se pe un produs deja existent pe piata- IONIQ.

Introdusa pe piata in 2017, aceasta masina a devenit prima din lume care a oferit versiunihibride reincarcabile si 100% electrice. Pentru a sublinia totul, Hyundai a iluminat celebra roata gigant di n L o n d r a , L o n d o n E y e , p e n t r u a r e p r e z e n t a l i t e r a Q . I O N I Q 5 , 6 si 7 . I n a c e l a s i t i m p , m a r c a H y u n d a i c o n f i r m a a p a r i t i a p e p i a t a a t r e i n o i m o d e l e I O N I Q i n u r m a t o r i i a n i . N u m e l e l o r v o r f i s i m p l e c i f r e , p a r e p e n t r u b e r l i n e s i i m p a r e p e n t r u m o d e l e l e S U V .

Mai intai, vom vedea multisegmentul intermediar, IONIQ 5, la inceputul anului urmator. Este o masina derivata din conceptul Hyundai 45 care a fost vazut la Salonul de la Frankfurt. Iar designul sau va da tonul pentru celelalte masini. In anul 2022 va aparea sublima berlina IONIQ 6, bazata pe sublimul concept al masinii Hyundai Prophecy pe care am putut sa o admiram in luna martie a acestui an. Va fi urmata de un SUV impozant care se va numi IONIQ 7 in prima jumatate a anului 2024.

Hyundai promite ca vehiculele marcii IONIQ, construite pe platforma modulara E-GMP, sa aiba un habitaclu spatios, o capacitate de reincarcare ultrarapida, un design atat retro, cat si futurist. Dar tehnologiile si serviciile propuse, vor permite utilizatorilor sai, sa profite din plin de ele, atat la exterior, cat si la interior. Marca IONIQ va schimba paradigma experientei clientilor cu vechiculele electrice.

Va pune accentul pe obiectele smart, conectate, oferind cea mai buna experienta, dar care va respecta in acelasi timp mediul. Grupul Hyundai, care detine si marca Kia, este foarte entuziazmat datorita acestei noi marci. Noile masini vor sa fie concepute drept un veritabil nou spatiu de viata inteligent, cu o conectivitate wireless si scaune cu numeroase reglaje.

Interioarele deci vor fi extrem de spatioase si tehnologiile cele mai inovatoare. Aceasta noua marca apare pe piata, datorita ambitiei marcii Hyundai de a produce un milion de vechicule cu zero emisii de acum pana in 2025. Deci noua sa marca va fi dedicata in intregime noilor sale masini care nu mai au nevoie de un motor termic. Numele marcii vine de la contractia dintre Ion si Unique.

Acest nume nu mai desemneaza un simplu model de masina, ci ambitiile imense ale grupului Hyndai pe piata masinilor electrice. De asemenea, grpul a indicat faptul ca decizia a fost luata pentru a raspunde cererii unei piete in continua dezvoltare. Pe langa cele trei creatii ce vor aparea in viitorul apropiat de piata, Hyundai, toate celelalte masini construite ce vor mai aparea, vor fi construite in jurul temei valorii atemporale. Asta inseamna ca vor fi inspirate de modele din trecut, dar ca vor fi orientate inspre viitor. Oare Hyundai isi va realiza ambiatia de a deveni leader mondial pe piata automobilelor electrice? Ramane de vazut.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *