Classe S 2021 – o berlina futurista

img
Home / Stiri si noutati auto / Classe S 2021 – o berlina futurista

La sapte ani dupa lansarea ultimei sale versiuni, Classe S primeste in acest an o restilizare al celei mai mari berline, un adevarat model emblematic pentru celebra marca.

Ocazia de a adauga masinii cele mai recente tehnologii de la Mercedes, precum interfata MBUX pe o bagatela de ecrane digitale integrate habitaclului. Linia berlinei de 5,18 metri sau de 5,30 metri in caroseria alungita este actualizata si ea si in ciuda faptului ca versiunea din 2013 nu este deloc depasita, noile sale faruri mai fine si mai moderne inlocuiesc modelul de Classe S si il propulseaza in competitia in fata concurentilor sai germani precum BMW sau Audi A8.

Pentru asta insa, accentul a fost pus mai ales pe tehnologii. Dar in ceea ce priveste motorizarile, primele luni de comercializare vor fi 10% termice. Afisaj in realitatea augmentata si conducere autonoma de nivelul 3. Mercedes a pus accentul pe habitaclu in ceea ce priveste noul design al berlinei sale. Mai ales in ceea ce priveste sosirea celor doua noi ecrane. Pe consola centrala, o dala verticala de 12,8 inchi ne aminteste de dotarea pentru Tesla Model S. In spatele volanului ecranul are 12, 3 inchi si are o tehnologie cu efect 3D.

Si totusi, tehnologia de varf nu aici se afla. Aceasta nu va fi remarcata decat atunci cand te asezi in spatele volanului. Marca a introdus un nou sistem care ofera multiple informatii in realitate augmentata, proiectate pe campul de viziune ale conducatorului mai ales, pentru a-l informa cu privire la datele de navigare. Restul tehnologiilor se concentreaza in ceea ce priveste partea de condus cu o multime de tehnologii de securitate activa. In acelasi timp, echipa din spatele acestui nou model a confirmat ca poate sa asigure o conducere autonoma de nivel 3.

Motorizari exclusiv termice pentru inceput. In schimb, in ceea ce priveste motorizarile, Mercedes inca ramane fidela motoarelor sale cu benzina si diesel. Marca nu uita insa ca o mare parte din clientela sa provine din Statele Unite, unde motoarele V8 pe benzina vor fi disponibile. Dar in alte tari, deocamdata, gama va fi deocamdata disponibila cu un motor V6 Diesel. Versiunea S350 va oferi 286 ch in timp ce S400 d va avea 330 ch.

O hibridare lejera va fi si ea disponibila, dar veritabila versiune hibrida nu poate sa fie asteptata imediat. Mercedes va anunta mai tarziu, in cursul anului 2021 o versiune hibrida reincarcabila. Masina Classe S 2020 care va fi echipata si ea cu aceasta tehnologie, va propune astfel, o versiune electrica, cu o autonomie de peste 100 de km. Ambitiile marcii in ceea ce priveste versiunile electrice, vor fi atinse cel mai probabil in 2022, odata cu aparitia versiunii de serie inspirata de conceptul EQS. Este vorba despre o noua berlina 100% electrica din gama EQ care cuprinde deocamdata modelul EQC, versiunea sa SUV. Mercedes va investi in jur de 10 miliarde de euro de acum pana in 2025 pentru modelele sale in versiune electrica.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *