Noul Tesla Model 3- care ii sunt evolutiile pentru anul 2021?

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Noul Tesla Model 3- care ii sunt evolutiile pentru anul 2021?

Pana acum cea mai vanduta masina electrica din istorie, berlina conceputa de catre echipele lui Elon Musk prezinta cateva subtile evolutii pentru anul ce vine. Un lucru care va bucura foarte multe persoane, asta e sigur.

Cu numai putin de 70 de actualizari tehnice pana acum, de cand a fost lansata in Europa, la inceputul anului 2019, Tesla Model 3 este in continua evoulutie. Dar la acest sfarsit de an berlina electrica isi ofera cateva nouatati estetice si o serie de schimbari tehnice mai substantiale. Sa incepem cu ceea ce se vede.

Pentru a se distinge aceasta masina de o versiune anterioara, este de ajuns daca ne uitam la semnalizatoare, la manerul de la usi si la anumite jointuri de la geamuri mai ales. Jantele sunt si ele redesenate si soseste un spectaculos model uberturbine la Model 3 Performance. La bord, consola centrala a fost si ea regandita si restilizata. Este vorba despre o noua dispunere, dotata cu doua porturi USB –C care isi gaseste locul intre pasageri.

Mai sunt furnizate si doua amplasamente pentru incarcarea telefoanelor prin inductie. Torpedoul se deschide prin comanda vocala sau prin intermediul ecranului central de 15 inchi. Acesta are un port USB care permite stocarea de imagini facute cu camera de la bord, in mod Sentinelle. La toate acestea se mai adauga si cateva imbunatatiri aduse confortului de la interior precum adoptarea unor geamuri duble si deschiderea motorizata a portbagajului.

In ceea ce priveste ameliorarile tehnice, putem aminti o masa totala mai scazuta datorita adoptarii unor materiale mai lejere. Bateriile sunt echipate cu noi celule si sunt furnizate tot de catre Panasonic. Un spatiu similar, dar o capacitate mai mare. Dar, Tesla nu a comunicat insa noua capacitate a bateriilor. Sosirea unei pompe de caldura permite o reglare mai buna a temperaturii bateriilor pe timp de iarna. Efectul scontat- o raza de actiune mai regulata in functie de conditiile meteo.

Versiunile Standard Plus si Grande Autonomie castiga in jur de 20 de km in autonomie iar Performance castiga aproape dublu. De fapt, diferenta dintre aceste doua versiuni nu se mai face de la 13 km. Grande autonomie propune de acum inainte un ciclu teoretic de pana la 580 de km. Iata cateva date mai pe scurt:

Masina Tesla Standard Plus 2021

Autonomie: 430 km (+ 21 km)

De la 0 la 100 km/h : 5,6 secunde

Pret: 47 990 euro (50 990 euro fara bonus)

Masina Tesla Grande Autonomie 2021

Autonomie: 580 km (+ 20 km)

De la 0 la 100 km/h: 4,4 secunde (-0,2 s.)

Pretul: 54 800 euro (57 800 euro fara bonus)

Masina Tesla Performance 2021

Autonomie: 567 km (+ 37 km)

De la 0la 100 km/h: 3,3 secunde (-0,1 s.)

Pret: 65 990 euro (nu se poate folosi bonus)

Pentru Europa insa, livrarile vor incepe in februarie 2021. Cei mai grabiti dintre voi pot opta pentru versiunea Tesla model 3 Plus din 2020. Provenita de la uzina Gigafactory din Shanghai aceasta nu beneficiaza de cele mai recente evolutii.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *