Dacia Bigster, un succes asigurat?

Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Dacia Bigster, un succes asigurat?

Oare noua masina Dacia Bigster va avea acelasi succes ca si Dacia Duster? Sau se va bucura de un mai mare succes? Dacia are la ora actuala un monospace in gama sa, faimosul Duster, care s-a vandut ca painea calda de cand a fost introdusa pe piata in anul 2010. Dar, divizia romana de la Renault a ales sa mearga si mai departe in ceea ce priveste modelele de SUV si a dezvaluit de curand concept-carul Bigster, care este prezentat ca si fratele mai mare si mai de succes pentru Duster.

In acelasi timp, Bigster se pare ca va umple golurile lasate de Dacia Lodgy si ofera o propunere mai sexy si mult mai moderna. Dar nu sub forma unui monospace, ci sub forma unui SUV. Dar asta nu este totul, deoarece se pare ca Dacia va avea si un logo nou, mult mai modern pentru marca. Acesta este compus dintr-un D si C stilizat, care vin cu un plus de identitate pentru marca. Cu cei 4,60 de metri lungime, masina Bigster este cu 25 cm mai lunga fata de Duster. Cu formele sale foarte rectiline si foarte patrate, modelul de serie ar trebui sa ofere foarte mult spatiu la interior dar si in partea din spate sau in portbagaj.

Constructorul a anuntat, de altfel, o habitabilitate interioara generoasa, la cel mai bun nivel pentru aceasta categorie. Deci ne putem imagina ca poate primi pana la 7 pasageri si ar putea rivaliza foarte bine cu unele modele precum Peugeot 5008 sau Nissan X-Trail. Dar, va fi afisata la pretul unui segment inferior. Si chiar daca are un pret mai mic, stilul sau este unul foarte ingrijit si afiseaza cu mandrie apartenenta sa la marca Dacia, cu numele afisat pe haionul din spate, dar si in partea de jos a portierelor din spate. Din fata, masina ne face sa ne gandim putin la un Hummer.

Din lateral, cu nervurile sale pronuntate si cu formele sale de la roti mai interesante, am putea sa ne gandim la o Toyota sau la un Lexus. Din spate, poate sa fie confundata si cu un Volvo. Bigster va fi construit pe platforma CF-B pe care o imparte cu micile sale verisoare Renault Clio si Captur, sau viitorul SUV Arkana. Va fi propusa cu motorizari hibride si hibride reincarcabile. Dar, Dacia Bigster va fi si o verisoara pentru viitoarea Lada Niva.

Asteptata pe sosele doar in 2025, noua Dacia Bigster ar trebui sa ramana fidela filozofiei originale a marcii, care va ramane mereu cea mai abordabila masina a grupului Renault. Dacia Bigster este un concept de SUV familial robust, autemtic, fara inflorituri sau elemente cromate, cu o parte din fata masiva, cu o capota marcata de aripile sale mai largi si elemente sale de protectie din plastic reciclabil.

Pentru a nu gresi cu nimic, nuanta de verde este cea care intareste latura aventuriera a masinii. Acest SUV este reteta Dacia care vrea sa faca segmentul C unul foarte accesibil la pretul unui vehicul dde segment inferior. Cu siguranta ca unii abia asteapta asta.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *