De ce sa cumperi o masina Diesel in 2021? Cateva motive

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / De ce sa cumperi o masina Diesel in 2021? Cateva motive

Acuzate in toate felurile inca din anul 2015, amenintate ca vor iesi din orase pe termen scurt, masinile Diesel au impartit lumea in doua. Si totusi, au o multime de atuuri. Iata deci cateva motive care sa te convinga sa alegi si tu masinile Diesel in 2021. Masinile Diesel nu sunt chiar atat de poluante pe cat se crede.

In septembrie 2015, scandalul Dieselgate a avut un efect si rasunet foarte mari. Volskwagen se pare ca trisa cu privire la omologari si masinile sale Diesel emiteau de fapt mult mai multi poluanti decat autoriza norma. Toti constructorii au fost suspectati si ei astfel ca fac si ei la fel, un lucru care s-a dovedit a fi pana la urma inexact. De atunci, normele au devenit mai severe cu un test care verifica daca toate motoarele, atat pe benzina, cat si pe diesel respecta normele. Si asta prin intermediul unor teste suplimentare pe sosele, cu o solicitare destul de severa.

Un studiu recent IFPEN a demonstrat faptul ca, in ciuda faptului ca masinile Diesel emit mai multe noxe decat cele pe benzina, ramanand in norme, particulele fine pe care le arunca inapoi in atmosfera sunt chiar la un nivel inferior fata de cele ale motoarelor pe bezina. Cine ar fi crezut asta… Masinile Diesel emit mai putin CO2. Cu un consum maai scazut decat masinile pe baza de benzina, masinile pe Diesel, emit in mod logic mai putin CO2 la kilometru.

Deci sunt mai bune pentru a lupta contra incalzirii globale si eventual se pot elimina anumite minuusuri la cumparare. Consumul la masinile pe Diesel este foarte scazut. Este de ajuns sa ne uitam la masurile de consum pentru a ne convinge de asta- masinile pe Diesel consuma putin, chiar mai putin decat cele pe benzina. Si progresul continua, dupa cum o arata si masina 2.0 TDI 116 ch al marcii Skoda Octavia.

Aceasta contine doar 5 litri pe 100 de km in medie si pe autostrada si mai putin, 4,7 litri. Autonomia masinilor pe Diesel este foarte importanta si plinul lor este foarte rapid. Cu un plin eficient, care se face doar in cinci minute, masinile pe Diesel au in general o autonomie mai mare de 800 de km. Chiar daca rezervoarele de carburant au tendinta sa se diminueze in ultima vreme. Si acestea au nevoie de un minimum de temperatura pentru a functiona asa cum trebuie. Diesel este o optiune foarte adaptata masinilor mai grele. Randamentul unei masini pe Diesel este mai ridicat decat unul al unei masini pe benzina.

Ofera cea mai frumoasa experienta de condus si sunt adaptate masinilor mai grele si mai greoaie ca si cele SUV. Deci daca vrei sa iti schimbi masina intr-un viitor apropiat nu ceda foarte repede tentatiei masinilor electrice. Cel mai bine ar fi sa stai foarte bine sa analizezi care iti sunt nevoile. Deci daca conduci foarte mult masina, varianta Diesel incepe sa aiba sens. Chiar daca dispar putin cate putin din catalog, inca merita sa le alegi.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *