Audi Q4 e-tron 2022- tot ce se stie de noul model electric de la Audi

img
Home / Stiri si noutati auto / Audi Q4 e-tron 2022- tot ce se stie de noul model electric de la Audi

Audi Q4 e-tron 2022- tot ce se stie de noul model electric de la Audi Modelul de productie de la Audi Q4 e-tron cu motorizare electrica, la fel ca si varianta sa Sportback, va avea premiera mondiala in 14 aprilie. Marca de la Inglostadt a partajat mai multe videoclipuri dedicate designului habitaclului acestui nou SUV electric, elaborat pe baza platformei MEB, impartita cu Volskwagen.

Pozele ne arata ca masina noua are un design interior minimalist care pune cel mai bine in valoare o tehnologie inovatoare, cu un sistem de navigatie bazat pe realitatea augmentata printre altele. Are si un nou volan. Iata insa mai multe despre noul model in acest articol. Marimea unui Q3 si spatiul unui Q5. Dimensiunile masinii Q4 e-tron sunt compacte si comparabile cu cele ale masinii Q3 cu motorizare termica. Consolele sale sunt insa scurte, chiar foarte scurte si ampatamentul sau este lung de 2,76 metri.

Volumul spatiului interior este asemanator cu cel al masinii Q5 si spatiul de incarcare este de 520 de litri cu toate scaunele la loc si de 1490 de litri cu scaunele pliate. Si ne duce cu gandul la o masina Q7. Pe scurt, masina modulara MEB conceputa in mod expres pentru masinile electrice din grupul Volskwagen a permis celor de la Audi sa construiasca o masina care va fi cu siguranta cea mai practica in viata de zi cu zi.

Masina nu va avea schimbator de viteza. Habitaclul de la masina Audi Q4 e-tron nu este dotat cu un schimbator de viteza conventional. Acesta este inlocuit de butoane cu touch de selectie localizate pe consola centrala. Ecranul central de 11, 6 inchi care serveste drept interfata pentru sistemul de infodivertisment este reluat aici, la fel si cockpit virtual care inlocuieste traditionalul bloc de instrumente cu un ecran configurabil in functie de diferite moduri. Astfel ca masina Q4 pastreaza anumite note conventionale pentru controlul sistemului de climatizare si de incalzire.

La modelele S-Line se poate remarca imediat forma mai speciala a volanului care are o forma mai plata atat la baza cat si la varf. Un lucru care ii confera cel mai inovator look. Componentele acestui volan sunt negre cu un stil black optics. Chan Pak, designerul de origine sud-coreeana al interiorului acestei masini spune ca habitaclul acestei masini este minimalist si ofera mai multe finisaje diferite in ceea ce priveste alegerea de materiale. Unele elemente ale masinii sunt facute din materiale reciclate. Realitatea augmentata in program. Sistemul de navigare e-tron are functionalitati de realitate augmentata si face un fel de simbioza intre lumea virtuala si lumea reala pentru a ghida soferul intr-o maniera mai intuitiva.

Q4 e–tron va fi prima masina care va adopta realitatea augmentata, dar putem paria ca aceasta tehnologie va fi partajata cu alte modele Audi, fie ca au un motor electric, fie ca au un motor termic. Pe sistem apar sageti care indica directia si se faciliteaza circulatia in sensuri giratorii. In 14 aprilie putem vedea in sfarsit aceasta masina si varianta sa Sportback, fara vopsea de tip camuflaj.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *