Noul Peugeot 3008, 2023- ce stim despre noua generatie de SUV?

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Noul Peugeot 3008, 2023- ce stim despre noua generatie de SUV?

Daca masina Peugeot 3008 a reusit sa isi ofere un lifting reusit anul trecut pentru a continua cu excelenta sa dinamica comerciala a predecesorului sau, Peugeot se gandeste deja la viitor si pregateste un inlocuitor pentru aceasta masina SUV compacta de succes pentru anul 2023.

Intre masina Peugeot 3008 si francezi exista o mare poveste de iubire inca din 2009, de cand a aparut pe piata aceasta masina crossover foarte confortabila, dar nu foart estetica. Iar aceasta masina a stiut cum sa isi faca o excelenta reputatie de-a lungul anilor.

Dupa o restilizare in 2013 si peste 850.000 de exemplare vandute in intreaga lume, acest crossover familial a fost inlocuit in 2016. Aparitia unei noi masini 3008, in intregime restilizata si dotata cu un fizic mult mai avantajos a fost preceputa ca o a doua revelatie.

Aspectul mult mai frumos si mult mai modern si finisajele foarte frumoase si ele au contribuit la atractivitatea acestui nou reprezentant pentru identitatea acces premium aparata atat de mult de Peugeot.

Un veritabil success, acest nou model s-a vandut aproape la fel de bine ca si predecesorul sau, dar de doua ori mai repede. Oare ce ne asteapta in ceea ce priveste noua sa generatie?

Imaginile prezentate pana acum ne arata un Peugeot 3008 mult mai dinamic ca pana acum. Semnatura sa luminoasa este la fel, cu faruri LED iar in spate ne putem astepta la noi blocuri optice 3D. Calandrul sau va fi si mai sculptat si va avea si semnaturi luminoase laterale si mai spectaculoase. Pavilionul sau negru, lacuit, va fi si el regandit pentru un rezultat mai dinamic iar detaliile cromate vor deveni mai discrete.

In ceea ce priveste baza sa tehnica, ne putem astepta sa vedem o versiune mai buna a platformei EMP2, care ar trebui sa ia numele de eVMP. Pe langa aceasta noua platforma modulara, lungimea totala a masinii ar trebui sa ajunga pana la 4,50 de metri. Aceasta platforma multi-energetica, ar trebui sa permita viitoarei masini 3008 sa abordeze motorizari de toate felurile, de la cele termice pana la cele cu benzina micro-hibridate, dar si electrice sau hibride reincarcabile.

Motoarele pe Diesel sunt pe cale de disparitie. Pe langa o versiune electrica care ar trebui sa rivalizeze cu concurenta europeana in ceea ce priveste autonomia, in jur de 400, de km, noua masina se va echipa cu o tehnologie de varf care ii va asigura un nivel de conectivitate si de siguranta foarte performant.

Este foarte previzibil ca aceasta masina SUV compacta sa vrea sa isi pastreze pozitia sa de leader pe segmentul sau, alegand sa propuna si un ajutor la condus si infodivertisment. Se vor mai integra si sistemul nightvision si o suspensie pilotata care anticipeaza relieful rutier.
Masina Peugeot 3008 va avea dreptul si la o varianta sport, numita PSE. Iar noua varianta de 3008 va fi urmata indeaproape de inlocuirea masinii 5008. Mai bine optimizata, arhitectura sa va permite in sfarsit o electrificare extrem de performanta

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *