Modificarile privind decontarile directe nu influenteaza cele mai bune preturi la rca

img
Home / Stiri si noutati auto / Modificarile privind decontarile directe nu influenteaza cele mai bune preturi la rca

Piata politelor RCA va fi supusa unor modificari majore in acest an. Guvernul a pregatit o serie de modificari legislative, printre care obligativitatea decontarii directe. Specialistii de la Allianz Tiriac spun ca aceasta masura va conduce la echilibrarea pietei.

Reprezentantii aceleiasi societati mai estimeaza ca aceasta modificare va influenta si calitatea serviciilor, imbunatatindu-le si reducandu-se in acest fel si numarul de reclamatii din partea clientilor sau a tertilor pagubiti. Conducerea Allianz Tiriac a mai concluzionat si ca in ultimii ani sectorul RCA a mers in pierdere pentru asiguratori, aducand argumentul datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), al carui raport pentru anul 2020 confirma acest lucru.

Pot scadea preturile asigurarilor

Serviciul de asigurare de decontare directa presupune ca, in caz de accident, persoana prejudiciata se poate adresa asiguratorului unde are incheiata asigurarea RCA ieftin pentru a-si recupera prejudiciul. Acesta din urma isi va recastiga in totalitate sau in parte sumele de bani de la asiguratorul RCA al persoanei declarate vinovate de producerea accidentului.

Conform proiectului de hotarare, modificarea va ajuta la sporirea increderii asiguratului in asigurator, iar achizitia politei nu se va mai face in functie de pret, ci de calitatea si de garantiile serviciilor oferite. Practic, asiguratul se va putea interesa in primul rand de politica societatii in privinta despagubirilor, inainte de criteriul pretului.

Un alt scop al introducerii acestui serviciu de asigurare este acela de a se solutiona amiabil un numar foarte mare de dosare de dauna regres administrativ, mai ales de micsorare a costurilor de gestionare sau pentru reducerea termenului de acordare a despagubirilor.

Conform expunerii de motive din cadrul proiectului de ordonanta de urgenta publicate pe site-ul Ministerului Finantelor, „Prin aplicarea acestuia se urmareste beneficiul asiguratului, cresterea increderii in propriul asigurator si optimizarea costurilor cu despagubirile, ce pot duce la scaderea primelor de asigurare”, se mai spune in document. Cu alte cuvinte, se va putea obtine mult mai usor o asigurare RCA ieftina, iar de aici se poate cumpara: https://www.romasig.ro/rca-ieftin/.

Avantaje pentru consumatori, asiguratori si distribuitori

Daca aceste modificari legislative pregatite pentru zona RCA vor intra in vigoare, alaturi de modificarea legii RCA dupa recomandarile Comisiei Europene, dar si datorita introducerii tarifelor de referinta pentru service-uri, specialistii in domeniu sustin ca se va crea o fundatie mai solida pentru toate partile implicate: consumatori, asiguratori si distribuitori, iar perceptia asupra acestor servicii se va imbunatati, dupa ani de plangeri si reprosuri din partea clientilor.

Conducerea Allianz Tiriac mai atrage atentia ca este necesar sa se activeze si mecanismele de compensare, pentru ca recuperarea regreselor nu functioneaza in cazul anumitor asiguratori.

Si dupa implementarea acestor modificari se pot obtine cele mai bune preturi la polite. Este indicat sa se foloseasca un calculator RCA pe site-ul societatii de asigurari. Astfel clientul va stii care este valoarea exacta de plata, dupa cum explica Romasig.

Conform estimarilor, modificarile aduse legii RCA ar urma sa intre in vigoare din aceasta toamna, cand, dupa cum s-a specificat in acest articol, vor fi introduse si preturi de referinta pentru reparatiile auto.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *