Modele de masini care ar putea sa dispara in anul 2022

img
Home / Stiri si noutati auto / Modele de masini care ar putea sa dispara in anul 2022

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca anumite masini mici vor disparea de pe piata in profitul unor masini mai scumpe, mai luxoase sau SUV. Iar in anul 2022, cantitatea de masini SUV electrice sau pe bezina care vor aparea pe piata este una imensa. De la Volskwagen ID. 4, pana la Jeep Grand Wagoneer, trecand pe la Nissan Qashqai sau Ford Bronico, numarul de noi masini SUV ce vor aparea este destul de mare.

Iata deci care sunt masinile mici care s-ar putea sa dispara de pe piata in detrimentul masinilor SUV.

Kia Rio. Este o masina aflata la final de cariera si care nu va fi reinnoita sau restilizata. Si este unul din modelele de la Kia care nu este foarte popular. Ba deloc popular. Iar concesionarii fac orice pentru a indrepta clientii inspre modelele de Forte sau Seltos. Chiar daca marca Kia s-a laudat ca a pastrat Rio in catalog, se pare ca va disparea de curand.

Chevrolet Spark. Acelasi lucru s-ar putea sa se intample si la Chevrolet, care in mod uimitor, inca mai propune modelul Spark, cea mai mica masina de pe piata de cand au disparut si masinile Smart Fortwo sau Fiat 500.

Dar, vanzarile sunt in usoara crestere, totusi, fenomen explicat prin abandonarea modelelor de Sonic, Volt sau Cruze. Poate ca va disparea de pe piata si berlina Malibu, care va avea aceeasi soarta ca si Impala. In State, vanzarile sunt inca destul de considerabile, dar de vand de doua ori mai putine modele de Malibu fata de acum 10 ani.

Fiat 500 X. Este o masina care este condamnata fara doar si poate, din cauza vanzarilor din ce in ce mai scazute. Chiar daca strategii de la FCA/Stellantis refuza sa comenteze, mai multi concesionari au confirmat, din pacate, moartea iminenta a modelului si deci si a marcii, deoarece si modelele 500 L si 124 Spider, au fost si ele oficial abandonate pentru anul 2021.
Salile de expozitie pentru Fiat, se pare ca vor fi inlocuite sau transformate in spatii dedicate pentru masinile Jeep, care va avea 3 modele noi in anul 2022.

Mazda CX-3. In ceea ce priveste marca Mazda, modelul CX-3 inca mai ramane un mister. Pe piata americana este un veritabil esec comercial. Si din cauza faptului ca piata americana dicteaza in general ce se intampla si la noi in Europa, s-ar putea ca in curand modelul CX-3 sa dispara din cataloage.

Toyota CH-R. Un produs care initial trebuia sa poarte ecusonul Scion, dar care a fost transferat repede la Toyota, din cauza abandonului marcii. Si din cauza faptului ca nu oferea o tractiune integrala si ca optiunile sale erau prea limitate, nu a putut sa se apere sau sa se impuna pe o piata extrem de concurentiala. Masina CH-R ar trebui, totusi, sa fie inlocuita de un model mai nou si mai adaptat nevoilor pietei, chiar daca Toyota inca se mai abtine deocamdata de la comentarii. O fi oare vorba despre Corolla Cross? Ramane de vazut…

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *