Prezentarea americana de la Kia Sportage 2023 dezvaluie cateva detalii noi

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Prezentarea americana de la Kia Sportage 2023 dezvaluie cateva detalii noi

A cincea generatie de Kia Sportage isi va face debuturile in curand pe piata, dar inca nu se stiu toate detaliile cu privire la aceasta.
Pentru prima data, Kia va construi masina sa SUV in Statele Unite, asta pentru a marca debuturile generatiei cu numarul 5. Este una din stirile dezvaluite dupa ce divizia americana de la Kia a organizat o prezentare virtuala, la patru luni de la prezentarea sa mondiala.

Astea fiind spuse, doar modelele destinate pietei americane sunt astfel privite, deoarece masinile Sportage 2023 care vor fi vandute in Canada, vor continua sa fie asamblate in Coreea de Sud.

Iata care sunt deci noutatile aflate de la prezentarea virtuala:

– Puterea motorului de 4 clindri si de 2,5 litri a urmatorului model de Sportage, ar trebui sa fie de 187 de cai, dar acest lucru urmeazasa fie confirmat. Nu se stie inca daca un alt motor va fi propus optional.
– Este aproape sigur faptul ca va exista o versiune hibrida si poate chiar si o versiune PHEV, dar acest lucru nu a fost abordat la prezentare. Poate ca se vor spune mai multe lucruri despre acest model la Salonul de la Los Angles, de luna viitoare.
– Ecranul de info-divertisment si noul ecran de date care sunt in intregime digitale pentru sofer au 12 inchi in diametru.
– In timp ce Statele Unite au o versiune mai aventuroasa, numita X-Pro, noua versiune care se alatura gamei canadiene este mai degraba o versiune mult mai ingrijita din punct de vedere vizual, care poarta numele de X-Line.

In rest, ceea s-a mai aflat, se stie deja de la prezentarea sa mondiala. Noul look de la exterior este marcat de faruri si de pozitii mai agresive care sunt integrate unui calandru care se intinde pe toata lungimea vehiculului.

Partea din spate este dotata si ea cu faruri care prelungesc latimea masinii si care sunt destul de asemanatoare cu urmatorul model electric, EV 6.

Noul Sportage va fi construit pe platforma N3 a constructorului, conceputa pentru a ameliora capacitatile masinii. Varianta Terrain se va adauga celorlalte variante, Confort, Eco, Sport si Smart. Aceasta variant ava ajuta in mod atuomat anumite reglaje in functie de prezenta noroiului, a zapezii sau a nisipului.

Masina va avea si un sistem numit Electric Control Suspension care poate modula continuu si in timp real sistemul de amortizare.
Mai tarziu, modelele hibride si hobride Plug -in vor integra dispozitivele de inalta tehnologie E- Handling de la Kia.

Lista de echipamente de Securitate si de ajutor la condus pentru varianta Sportage 2023 este lunga si cuprinde un sistem avansat de asistenta la condus cu o alerta de coliziune in fata, asistenta la condus pe autostrada, un regulator de viteza adaptativ si un sistem inteligent de ajutor de stationare la distanta.

Finisajele se vor schimba in functie de piata unde vor fi vandute. Versiunea G-Line ar trebui sa aiba culori si un interior unic, in timp ce modelul Sorento va fi mai robust.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *