Subaru Solterra- cinci lucruri pe care trebuie sa le stii

img
Home / Stiri si noutati auto / Subaru Solterra- cinci lucruri pe care trebuie sa le stii

Solterra va deveni primul vehicul 100% electric de la Subaru. SUV-ul a fost asamblat alaturi de Toyota bZ4X, pe aceeasi platforma, cu care impartaseste mai multe elemente tehnologice si mecanice.

Iata cinci lucruri de stiut despre Subaru Solterra 2023.

Un design elegant

Din punct de vedere estetic, Subaru Solterra se deosebeste intr-un mod destul de radical fata de celelalte modele ale marcii japoneze. In fata, SUV-ul are o grila hexagonala solida si faruri subtiri si alungite.

Mai multe elemente contrastante la nivelul rotilor, barele de protectie si pragul inconjoara masina pentru a-i conferi un aspect aventuros, dar si pentru a nu abandona complet ADN-ul Subaru.

Luneta din spate are un spoiler dublu unul sus si un altul jos, chiar deasupra farurilor. Un acoperis panoramic este optional.

O autonomie de 354 de kilometri

Masina Subaru Solterra este alimentata de doua motoare electrice de 80 kW situate la extremitatile vehiculului. Puterea creste la 215 cai putere si cuplul la 248 lb-ft. Tractiunea integrala va fi in oferta standard in Canada.

La momentul scrierii acestui articol, autonomia este estimata la 354 de kilometri (220 mile) datorita unei baterii de 71,4 kWh. Conectata la o statie de incarcare rapida, Solterra isi poate recupera 80% din energie in mai putin de o ora, potrivit producatorului.

Un model versatil

Subaru Solterra 2023 ofera dimensiuni similare cu Subaru Forester si la fel ca si acesta din urma, poate gazdui cinci pasageri. Garda la sol de 211 mm (220 mm pentru Forester) ii confera capacitati interesante pentru off-road.

Podeaua modulara a portbagajului face posibila obtinerea unor volume care variaza intre 765 si 850 de litri. Deschiderea portbagajului masoara 41,3 inchi (1.049 mm), iar volumul pentru ocupanti este de 2.710 litri. In plus, barele transversale pentru acoperis sunt optionale.

Interior minimalist, dar techno

In ceea ce priveste interiorul, inginerii si designerii au pariat pe un interior minimalist. Regasim aici un ecran imens de 12,3 inchi (oferit optional) cu un sistem de infodivertisment compatibil cu aplicatiile standard Apple CarPlay si Android Auto.

Solterra ofera utilizatorilor si optiunea de a incuia/debloca usile de pe telefonul mobil sau chiar de a incalzi cabina de la distanta.

Mai multe ajutoare pentru conducere

Noul SUV electric Subaru vine standard cu mai multe ajutoare pentru conducere, printre care: franare automata in caz de risc de coliziune, avertizare de parasire a benzii de rulare si sistem de monitorizare a unghiului mort. In plus, camera de 360 de grade va fi disponibila pentru prima data la Subaru.

O masina lunga de 4,69 metri, Solterra afiseaza un gabarit usor mai mare decat Forrester dar mai compact fata de masina Qutback. Poate rivaliza direct cu modelele Ford Mustang Mach-e sau Nissan Aryia.

In orice caz, masina semana si cu o masina de familie. Asta deoarece nu reinvemteaza nimic in materie de design si seamana putin cu alte modele ale marcii.

Subaru Solterra va fi vandut in 2022 ca model 2023. Preturile si versiunile vor fi dezvaluite mai aproape de data de comercializare.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *