Ce masina electrica poti alege pentru mai putin de 30.000 de euro?

img
Home / Stiri si noutati auto / Ce masina electrica poti alege pentru mai putin de 30.000 de euro?

Am putea spune ca masinile electrice accesibile nu sunt la orice colt de strada. Si totusi, putem gasi cateva modele.

Daca Renault promite ca viitorul sau R5 va fi vandut in jur de 20.000 de euro, cea mai mare parte a ofertei este acum mai mult intre 20.000 si 30.000 de euro. Iata cateva exemple.

Dacia Spring
Dacia este singurul producator care vinde un vehicul electric sub 20.000 €. Masina valoreaza mai exact 17.390! O lovitura de stat care de fapt nu este un miracol. Autonomie suficienta pentru oras dar limitata in alta parte, confortul si izolarea fonica aproape absente, iluminarea slaba pe timp de noapte, performanta insuficienta pentru siguranta pe autostrazile (nationale), franarea medie si rezistenta perfectibila la impact fac din aceasta masina sa nu fie altceva decat un carsharing pentru orasele mari.

Pret Dacia Spring (sfarsitul anului 2021): de la 12.694,70 € (bonus de 4.695,30 € inclus).

Renault Twingo E-Tech

Grupul Renault se descurca oferind doua masini electrice ieftine. Mai opulent si mai rapid decat Spring, Twingo E-Tech are aproape dublul puterii (81 CP). Ceea ce te face sa te simti mult mai in largul tau pe autostrazi si sa suferi mai putin din cauza capriciilor traficului. Iar daca capacitatea bateriei este de doar 21,2 kWh (26,8 kWh la Dacia), aerodinamica mai rafinata precum si un management mai bun al energiei ii permit lui Twingo sa nu fie atat de ridicol in fata Daciei pe partea autonomiei. Mai presus de toate, masina de oras Renault poate fi reincarcata pe terminale de 22 kW, reducand astfel mult timpul de reincarcare.

Pret Twingo E-Tech (sfarsitul anului 2021): de la 15.750 EUR (bonus de 5.800 EUR inclus).

Volkswagen E-Up!

O alternativa la Twingo. Mai putin vizibil in ultima vreme din cauza varstei sale – a fost lansat in 2011 -, micul e-up! (3,60 m) este totusi o alegere buna. Putin mai scumpa decat Twingo, are o baterie cu o capacitate mult mai generoasa: 37 kWh. Avand un motor electric de 83 CP care ofera performante mai mult decat onorabile, acest acumulator permite in special masinii Up! electrice sa parcurga 240 km in oras, fara a fi ridicola in afara orasului. Incarcatorul sau merge pana la 40 kW, deci bateria se poate reincarca rapid avand statia de incarcare potrivita.
Pret Volkswagen e-Up (sfarsitul anului 2021): de la 18.190 EUR (bonus de 6.000 EUR inclus).

Cel mai la moda

Fiat 500

Noul 500 pastreaza un stil si o prezentare inimitabila. Cumparatorii, care sunt destul de numerosi de la inceputul carierei, nu se insala. Mai ales ca masina italiana are doua niveluri de baterie (24 si 42 kWh) si mai multe tipuri de caroserie: o decapotabila si o varianta „3+1” care ofera acces mai usor la bancheta din spate fara a pierde originalitatea cu usile cu deschidere antagonice. Dar retineti ca primele modele de 42 kWh incep de la 27.900 € (excluzand bonusul), cu o gama mai confortabila de data aceasta justificand destul de bine extinderea bugetului…
Pret Fiat 500 (sfarsitul anului 2021): de la 18.900 € (bonus de 6.000 € inclus).

Honda e

Masina citadina electrica japoneza este, fara indoiala, unul dintre cele mai dragute vehicule din aceasta selectie. Seductia continua la bord cu un tablou de bord futurist format din sase ecrane (!), precum si o atmosfera de lounge cu insertii din lemn, dar si scaune bine concepute si confortabile.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *