SUV-uri electrice- noutatile din 2022

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / SUV-uri electrice- noutatile din 2022

Anul 2022 va fi bogat in noutati, in special intr-un segment foarte infloritor in zilele noastre: cel al SUV-urilor electrice.

In 2021, segmentul SUV-urilor electrice a explodat- Hyundai Ioniq 5, Tesla Model Y, Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq… fabricantii care ofera un model de acest gen sunt din ce in ce mai numerosi. Si are sens: SUV-urile sunt cel mai popular format, iar electricele sunt in crestere. Noutatile se vor inmulti deci in lunile urmatoare. Daca esti in cautarea unui SUV electric, poate ca ar merita sa astepti pana in 2022 …

Rivian R1S. Rivian este un start-up american care tocmai si-a lansat primul pick-up electric, R1T. Cu sprijinul Amazon, firma intentioneaza sa devina lider pe acest segment, cel putin in Statele Unite. Viitorul sau SUV electric, R1S, are aspect aventuros, o multitudine de gadget-uri si 400 km de autonomie anuntate si ar trebui sa fie vandut in jur de 70.000 de euro.

Volkswagen ID.5. Volkswagen tocmai a prezentat SUV-ul ID.5 Coupe! Acesta din urma este pur si simplu o versiune simplificata a Volkswagen ID.4 si reia pe deplin tehnica si interiorul sau. Singura diferenta mare este abandonarea bateriei mici de la ID.4. In versiune standard, vei avea astfel dreptul la o baterie de 77 kWh, cu motoare electrice de la 174 la 299 CP (versiunea GTX). Autonomia se anunta in jur de 500 km in functie de versiune.

BMW iX. iX este varful tehnologiei la BMW. Lansat anul acesta, ar trebui sa ajunga la dealeri foarte curand. Si cu preturi care incep de la 86.250 € si o autonomie de pana la 630 km WLTP, BMWiX vizeaza in mod clar referintele din segment, in special Tesla Model X. Interiorul promite, de asemenea, a fi foarte avangardist, cu o multime de tehnologii.

Nissan Ariya. Ar fi trebuit apara la jumatatea anului 2021. In cele din urma, va aparea chiar la sfarsitul anului sau, mai probabil, inceputul anului 2022. Aspectul este foarte futurist, iar spatiul de la bord a fost eliberat datorita unei atmosfere minimaliste. Interiorul aminteste si de Hyundai Ioniq 5, care va fi concurentul sau direct.

Aiways U6. Aiways a aterizat in Europa in 2020 cu U5, un SUV electric mare. Dezvaluita in aprilie anul trecut, versiunea sa U6 coupe ar trebui sa ajunga la dealeri chiar la inceputul anului 2022. Ne asteptam la aceeasi tehnica ca si la U5, si anume o baterie de 63 kWh si 204 CP, pentru 400 km de autonomie.

Kia EV6. In ciuda formelor sale rotunjite, Kia EV6 este o verisoara directa al modelului Hyundai Ioniq 5, de la care imprumuta in mare masura tehnica. SUV-ul electric anunta asadar pana la 510 km de autonomie, si mai ales o versiune sport absent la Ioniq 5, si oricum puternica de 585 CP! Dar aceasta versiune, facturata la 66.990 €, nu va fi livrata pana la sfarsitul anului 2022, in timp ce motoarele clasice sunt deja disponibile la comanda.

BMW iX1. BMW se pregateste sa lanseze urmatoarea sa generatie a SUV-ului sau de dimensiuni mai mici, X1. Iar acesta va fi insotit de o versiune electrica, iX1. Nu se cunosc inca multe despre acest viitor mic SUV electric, dar unele surse citeaza o putere de 290 CP si o autonomie de 320 km WLTP. Va fi asteptat cu nerabdare!

Citroën ë-C4 Aircross. Noua generatie de Citroën C4 va avea o versiune SUV mai tipica, C4 Aircross. Acesta din urma va prelua cea mai mare parte din tehnica sedanului normal si, prin urmare, sistemul electric ë-C4 . Cu 136 CP, acesta are o autonomie de doar 266 km.

Sursa: https://www.autoplus.fr/environnement/suv-electriques-toutes-nouveautes-2022-542320.html#item=1

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *