Renault- toate noutatile pentru anul 2022

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Renault- toate noutatile pentru anul 2022

Marca Renault a pus bazele deja de ceva vreme pentru tranzitia sa electrica. A prezentat deja pe piata modelele Zoe, Kangoo Z. E., Fluence Z.E, Twizy si Twingo Elctric, dar si mai multe motoare hibride.

Dar, incepand cu acest an, vom vedea primele etape ale planului Renaulution, care anunta o schimbare radicala. Nu mai putin de 14 noi modele au fost anuntate, dintre care sapte vor fi electrice pana in 2025, deci doar in 3 ani.

Iata deci care sunt noutatile pentru anul 2022.

Renault 5 E-Tech electric. Reeditarea moderna, cu zero emisii, a istoricului Renault 5 nu va fi pusa in vanzare in acest an, in 2022, ci in anul urmator. Cert ramane insa ca 2022 ar trebui sa ne ofere o buna previzualizare a ceea ce ne asteapta, cel mai probabil odata cu prezentarea versiunii de productie.

Este vorba mai ales despre a stii in ce masura va semana acesta cu conceptul indraznet dezvaluit in ianuarie anul trecut si vazut live la Salonul Auto de la Munchen si daca va fi la fel de agresiv, cu referiri la R5 Turbo si GT Turbo din trecut.

Cu Renault 5 Electric, celebra marca intentioneaza sa democratizeze masina electrica si, prin urmare, va lansa o masina atat atractiva, cat si practica, la un pret apropiat de cel al hatchback-urilor traditionale, datorita bateriilor mai ieftine.

Renault Mégane E-Tech electrica. Una dintre cele mai mari noutati din calendarul noutatilor 2022 va fi noul compact Renault Mégane E-Tech Electric, care va coexista initial cu modelul actual (disponibil deja intr-o versiune hibrida) inainte de a-l inlocui. Va ajunge la inceputul anului, comenzile ar trebui sa se deschida in februarie si sa ajunga la dealeri cateva luni mai tarziu.

Noua versiune este mai compacta decat sora sa traditionala, dar mai spatioasa.

Renault Kangoo E-Tech electrica. Primul model care va sosi, deja anuntat si prezentat, va fi modelul comercial Renault Kangoo Van E-Tech Electric destinat profesionistilor. Dar cea destinata transportului de persoane va urma pana la sfarsitul anului 2022, pentru a nu lasa prea mult teren versiunilor cu baterii ale rivalilor Citroën Berlingo, Peugeot Rifter si Opel Combo, sau ale propriului geaman Mercedes EQT (bazat pe Citan) si Nissan Townstar.

Kangoo este echipat cu o baterie litiu-ion de 44 kWh care alimenteaza un motor de 122 CP si promite o autonomie de pana la 300 km in ciclul WLTP. Pentru incarcare exista 2 incarcatoare si un mod rapid cu care poti recupera pana la 170 km intr-o jumatate de ora.
Renault Austral. Anuntul numelui si primele informatii pe scurt despre Renault Austral, SUV-ul care va inlocui Renault Kadjar in cateva luni, a fost facut la inceputul lunii decembrie, cu un scurt video teaser care arata cateva detalii. Compania il prezinta ca un model compact, lung de 4,51 metri si cu cinci locuri.

Ne putem astepta la o hibridizare usoara si la motoarele hibride e-Power comune crossover-ului japonez. Cu toate acestea, nu se stie inca daca va impartasi si interesanta solutie E-Power, hibridul de serie cu propulsie electrica dar alimentat de un motor pe benzina, sau daca Renault il va echipa cu un hibrid sau hibrid plug-in, precum Capture si Arkana.

Sursa: https://www.auto-moto.com/nouveautes/scoop/renault-nouveautes-programmees-2022-306435.html#item=1

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *