Care sunt constructorii noi de pe sosele?

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Care sunt constructorii noi de pe sosele?

Chiar daca multi constructori de pe piata au ramas stabili in ultimii ani, mai multi “jucatori” isi incearca norocul pe piata si propun modele 100% electrice. Haideti sa vedem despre ce este vorba.

Fisker. Dupa mai multe peripetii, marca Fisker revine in forta in anul 2022 cu modelul de SUV Ocean. Un model 100% electric, care prezinta particularitatea unui acoperis solar care permite reincarcarea masinii in timp ce aceasta circula pe sosele. Disponibila cu doua sau cu patru roti motrice, masina Ocean are o autonomie intre 400 si 560 de km.

VinFast. Vinfast este un brand auto foarte tanar fondat in 2018 in Hanoi, Vietnam. Apartine Vingroup, un conglomerat creat in 1993. Putini stiu ca grupul Hyundai din Coreea de Sud (care nu este, nu, nu, doar o marca de automobile), activeaza in diferite sectoare de activitate: tehnologie, industrie si servicii. Si Vingroup si-ar dori astazi sa faca din Vinfast simbolul unui Vietnam infloritor si dinamic, in plina renastere, deoarece Hyundai a facut acelasi lucru pentru tara sa de origine cu masinile sale. In timp ce modelele sunt deja comercializate in Vietnam (4 masini, 5 scutere si un autobuz), Vinfast a facut cunoscut rapid ca doreste sa-si extinda domeniul de activitate si sa isi comercializeze vehiculele in alte tari. Si a profitat de CES din Las Vegas saptamana trecuta pentru a face cateva anunturi majore.

Dupa ce a anuntat numai putin de 5 modele, toate SUV-uri, constructorul vietnamez VinFast arata cat e de serios. Primele sale modele de masini prezentate la Salonul Auto de la Los Angeles se numesc VF e35 si VFe36, dar constructorul a decis sa modifice pana la urma denumirea utilitarelor sale sport chiar inainte de comercializarea lor.

Fiecare model se numeste de acum inainte VF, cu cifre mergand de la 5 la 9. Cu cat cifra este mai mare, cu atat masina este mai impozanta. Masina VF5 este deci un SUV compact de format mai mic, in timp ce VF9 este o utilitara cu un format mai intermediar.

Lucid. Un constructor californian care incearca sa isi faca intrarea pe piata, Lucid va debuta cu o berlina mai mare, denumita Air. O rivala desemnata pentru Tesla Model S, aceasta va incerca sa faca umbra unor alte modele precum Porsche Taycan.

Autonomia sa este intre 650 si 800 de km. Puterea sa anuntata ajunge pana la 1080 de cai si permite acestei berline mari sa ajunga de la 0 la 100 de km in mai putin de 3 secunde.

Imperium Motors. Sosirea Imperium Motors subliniaza sosirea unui constructor chinezesc pe alte piete. Primul vehicul care va fi comercializat va fi un SUV compact, pe numele sau SEV. Este vorba despre o masina 100% electrica care se va remarca cu un pret foarte competitiv.

Rivian. Constructorul American a prezentat deja doua masini bazate pe aceeasi platforma- R1T si R1S. prima este o camioneta electrica, care poate primi doua baterii diferite si care accelereaza si poate depasi foarte multe modele de masini sport de pe piata.

A doua masina seamana ca doua picaturi de apa cu camioneta, dar fara habitaclul, care inlocuieste cutia. Foarte tehno, Rivian o ia pe aceeasi cale ca si cea trasata de Tesla mai ales cu bornele de reincarcare propria marcii.

Sursa: https://www.guideautoweb.com/galeries/64264/de-nouveaux-constructeurs-arrivent-sur-nos-routes/

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *