Dacia- de ce toate modelele vor fi restilizate in anul 2022?

img
Home / Stiri si noutati auto / Dacia- de ce toate modelele vor fi restilizate in anul 2022?

Firma noastra low cost, din ce in ce mai populara, Dacia, se pregateste sa modifice fata celor patru modele ale sale, in acelasi timp, in acest nou an. Care sunt principalele motive ale acestor ambitii mari?

Dacia: de ce vor fi restilizate toate modelele in anul 2022? – Este totusi vorba aici despre o gama destul de tanara care este afisata in catalogul gamei romanesti, prezentand in medie doar doi ani si jumatate de cariera. Iar daca un lifting apare in general la mijlocul vietii, la 4 sau 5 ani de la o lansare, toate modelele fiind incluse, Dacia a luat decizia de a revizui stilul tuturor modelelor sale, in acelasi timp, pe parcursul anului 2022. De ce oare? Explicatii in cele ce urmeaza.

O noua identitate de configurat

La inceputul lui 2021, grupul Renault si-a prezentat ambitiile viitoare in cadrul unui eveniment intitulat destul de sobru „Renaulution”. Un spectacol orchestrat fara probleme de Luca de Meo care a profitat de ocazie pentru a dezvalui noua pozitionare a subsidiarei sale low-cost Dacia, dornica de a se muta la un nivel superior, odata cu identitatea vizuala care o insoteste. Am descoperit un nou logo cu un stil rafinat, insotit de un scris reinnoit care evoca soliditatea cat si simplitatea, ambele inaugurate de concept carul Dacia Bigster, vestind un viitor SUV mare in gama sa, dar nu inainte de 2025.

O chestiune de calandru

Dar, de abia din a doua jumatate a anului 2022 intreaga gama Dacia va adopta noua stema proprie marcii, pentru a armoniza cat mai repede aceasta strategie de comunicare. De la Spring Electric la Duster, trecand prin modelele de Sandero, dar si recentul Jogger, toti isi vor revizui designul grilelor pentru a incorpora acest logo, care va aparea si pe butucii volanului si jantelor, in timp ce numele Dacia, va inlocui vechea emblema de pe fiecare haion.

La viteza maxima!

Aceasta revizuire, in acelasi timp, a intregii game Dacia este un lucru destul de rar intalnit pentru a nu fi sesizat sau marcat in vreun fel. Prin comparatie, Peugeot, care a prezentat si el un nou logo in 2021, nu are in plan o astfel de reproiectare, preferand sa astepte pana la termenele viitoare pentru fiecare model (restyling sau inlocuire) pentru a realiza acest tip de actualizare. Deocamdata, doar 308 beneficiaza de blazonul pentru 2021. Si este cu atat mai surprinzator la Dacia, stiind ca actualul Duster restilizat va fi trait doar un an in catalog, cu vechea sigla, si doar cateva luni pentru Joggerul care, sa ne amintim, nu si-a inceput inca cariera comerciala. Primele exemplare ale acestuia din urma, care urmeaza sa fie livrate in lunile urmatoare, pot servi drept model pentru colectionari, in anii urmatori. Cine stie?

Deci dupa ce a lovit foarte tare piata auto în 2021, productorul roman tinteste si mai sus in 2022. Logo nou, identitate noua, modele noi, o adevarata emblema care va inspira robusteste si stabilitate.

Sursa: https://www.auto-moto.com/nouveautes/scoop/dacia-modeles-seront-restyles-2022-307689.html#item=1

 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *