Top cele mai bune masini monospace pentru anul 2022

img
Home / Stiri si noutati auto / Top cele mai bune masini monospace pentru anul 2022

Au un interior voluminos, un aspect foarte practic si preturi mici. Pe piata second-hand, monovolumele abandonate de soferi in detrimentul SUV-urilor sunt acum o mana cereasca pentru cumparatori. Iata cele mai bune alegeri pe care ai putea sa le faci.

1 – BMW Seria 2 Active Tourer

Majoritatea producatorilor auto se pregatesc sa abandoneze segmentul MPV -urilor in favoarea SUV-urilor. Din fericire, nu este cazul BMW, care ofera o noua versiune a pentru BMW seria 2 Active Tourer. Daca designul nu se schimba foarte mult, interiorul beneficiaza de un makeover total cu un tablou de bord 100% digital, cu a opta generatie a sistemului iDrive. Volumul portbagajului este mediu pentru categorie, dar spatiul interior este in general destul de generos.

2 – Ford S-Max

Ford S-Max iese in evidenta fata de alte monovolume deoarece este singurul care ofera hibridizare pe benzina, in acest caz un motor 2.5 cu patru cilindri de 150 CP insotit de un motor electric de 40 CP, o baterie mica de 1.1 kWh si un tip CVT. cutie, toate oferind masinii o finete incomparabila.

Acesta este un punct bun, dar nu este singurul. Ford S-Max beneficiaza de un spatiu interior de neegalat pentru cei sapte pasageri ai sai, care pot parcurge confortabil traseele, chiar daca atmosfera generala ramane putin „moda veche”.

3 – Mercedes B-Class

Al doilea producator de automobile, alaturi de BMW, care nu isi doreste sa abandoneze, pentru moment, segmentul de monovolume, Mercedes si-a reamenajat Clasa B. Cu aspectul sau mai dinamic, monovolumul beneficiaza de cele mai recente stilizari interioare. Interiorul devine foarte techno cu un ecran tactil mare, comanda „Hey Mercedes”, numeroase functii precum MBUX Augmented Reality, ca sa nu mai vorbim de sistemele de asistenta la condus de ultima generatie.

Pe partea de motor, pe langa benzina si motorina, Clasa B este disponibila ca hibrid plug-in cu un motor 1.3 cu patru cilindri de 160 CP asociat cu un motor electric de 75 kW (102 CP), adica o putere cumulata de 218 CP si un cuplu de 450 Nm cu o autonomie 100% electrica de la 62 la 78 km.

4-Volkswagen Touran

Sharanul s-a retras anul trecut, mai ramane doar Touran la Volkswagen pe segmentul monovolumelor. Si din nou, nu pentru mult timp, deoarece ID.Buzz ar trebui sa-l inlocuiasca in urmatoarele luni… Intre timp, aceasta masina, ramane o alegere excelenta pentru cei care cauta o masina cu portbagaj gigant – cel mai mare dintre categoria sa -, foarte bine construit, modular, confortabil, capabil sa gazduiasca sapte persoane in conditii bune.

5 – Dacia Jogger

Este un minivan sau un SUV? Un pic din ambele. De la SUV, are incontestabil aspectul robust. De la monovolum, are orice altceva: spatiu la bord, modularitate exemplara. Inlocuitorul vechiului monovolum Lodgy are argumente de neoprit: un pret de intrare sub 15.000 de euro care sfideaza orice concurenta, o cabina spatioasa de calitate, confort incontestabil pentru pasageri.

Si, in asteptarea hibridului in 2023, poti alege un motor ECO-G cu dublu combustibil pe benzina/GPL fara precedent, care ofera o autonomie de 1.000 km.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *