Care sunt cele mai bune masini break pe care le poti alege in anul 2022?

img
Home / Stiri si noutati auto / Care sunt cele mai bune masini break pe care le poti alege in anul 2022?

La fel ca si masinile monospace, masinile break nu mai sunt atat de populare in comparatie cu SUV-urile. Unii producatori, precum Mercedes, ar lua in considerare chiar eliminarea lor din catalogul lor in urmatorii ani. Altii, din fericire, continua sa creada in viitorul acestor derivate sedan care sunt pline de avantaje: practice, versatile, stilate si placute de condus. Iata care sunt cele mai bune alegeri pe care le poti face pentru anul 2022.

Audi A4 Avant

Care sunt punctele forte ale noului Audi A4 Avant care il fac un reper in segmentul sau? In primul rand este stilul sau, hotarat modern si dinamic, cu o grila mai lata decat in trecut, care aminteste de cea a „surorii sale mai mari” A6. In plus, optica aminteste de cea a coupé-ului sculptural A5 si exista o priza de aer la capota care aduce un omagiu miticului Quattro de altadata.

Sa intram apoi in habitaclu, unde finisajul ramane absolut impecabil; unii vor regreta un strop de nebunie, dar in ceea ce priveste calitatea materialelor, asamblarea si tehnologia incorporata, este pur si simplu impecabil. In ceea ce priveste volumul portbagajului, acesta se ridica la aproape 500 l.

BMW Seria 5 Touring

Pentru un producator cunoscut pentru vehiculele sale sport, nu ne asteptam neaparat ca un break sa fie printre cele mai recomandate modele din gama sa; totusi, asa este intr-adevar cazul cu Seria 5 Touring.

In ceea ce priveste volumul incarcaturii, o silueta atat de zvelta sugereaza ce este mai rau, dar Seria 5 Touring nu este nedemna, afisand cu mandrie intre 570 si 1.700 de litri. O mentiune speciala merita haionul electric, intrucat se activeaza cu o simpla miscare a piciorului, antreneaza simultan husa bagajului si nu penalizeaza in niciun caz capacitatea portbagajului. In plus, luneta poate fi deschisa independent, iar spatarul banchetei poate fi rabatat prin apasarea unui buton.

In ceea ce priveste manevrabilitatea, acest break Seria 5 ramane foarte aproape de senzatiile oferite de sedan, cu un sasiu superb echilibrat care informeaza soferul despre nivelul de aderenta cu precizie si angajament. Cu alte cuvinte, daca iti place sa conduci, acest BMW ofera senzatii foarte placute si in ciuda acestui dinamism incontestabil, confortul ramane foarte corect, mai ales daca te multumesti cu jante „normale” de 18 inchi.

Cupra Leon Sports Tourer

Brandul Cupra este inca recent, din moment ce s-a desprins de Seat abia in 2018. Dar aceasta „tinerete” nu o impiedica sa-si plaseze singurul break printre cele mai bune break disponibile in prezent pe piata. Intr-adevar, iata o masina ultra-versatila asa cum ne place noua, in acelasi timp eleganta, sportiva, ecologica, eficienta, practica… si nu prea scumpa.

Ford Mondeo SW

Primul contact cu aceasta noua generatie de Ford Mondeo SW este foarte pozitiv, deoarece evidentiaza un design de o eleganta rara in acest segment; liniile sunt fluide si dinamice in acelasi timp, iar opinia generala este ca acesta este unul dintre cele mai frumoase break-uri puse la vanzare pana in prezent. Punctele pozitive continua in habitaclu, deoarece, chiar daca aceasta masina nu mai este foarte tanara, a reusit sa se reinventeze peste restyling-uri. Tehnologia este la zi, in timp ce calitatea ansamblarilor si a materialelor nu a incetat sa se imbunatateasca.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *