Uita de Tesla Model S, Lucid Air soseste in Europa

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Uita de Tesla Model S, Lucid Air soseste in Europa

In maxim cateva saptamani iti poti oferi o berlina americana 100% electrica…si nu, nu este vorba despre Tesla Model S.

Constructorul Californian Lucid Motors isi pregateste minutios sosirea in Europa, urmeaza sa lanseze pe piata europeana primul sau model 100% electric, adica berlina Lucid Air. Sa ne amintim faptul ca firma se bazeaza pe trei modele vedeta care urmeaza sa fie lansate in curand pe piata: o berlina intai si intai (Air), apoi un SUV sim ai apoi un model mai compact si mai ieftin. Cosntructorul are ambitii mari dupa cum vedeti si voi si revista Motor Trend a oferit modelului Lucid Air premiul pentru Masina anului.

Lucid Motors intra in concurenta directa cu Tesla

Oficializat in toamna anului 2020, berlina Lucid Air a inceput sa fie livrata cumparatorilor americani la sfarsitul anului trecut si, recent am aflat faptul ca berlina urmeaza sa apara in Europa in curand. Constructorul spera sa poate livra primele modele incepand cu luna iunie, cel tarziu in luna iulie. Prima tara europeana in care va fi lansata este Germania (sediul general al companiei in Europa) insa si in restul Europei va fi lansata pana in iulie ce tarziu.

Constructorul spera sa poata astfel sa poata livra primele modele incepand cu luna iunie sau iulie. Pentru a-I atrage pe potentialii clienti si sa rivalizeze din punctul de vedere al accesoriilor cu Tesla, Lucid Air se poate baza pe un look extrem de ingrijit si gandit, atat la interior cat si la exterior. Numai putin de cinci versiuni de Lucid Air urmeaza sa fie disponibile pe piata, cel mai popular va fi cu siguranta Dream Edition, cu 749 kW.

Principalul avantaj de care se bucura Lucid Air este autonomia generoasa oferita deoarece promite numai putin de 800 de kilometric de rulare cu o signgura incarcare pentru modelele premium si aproximativ 650 de kilometri autonomie pentru modelele din gama entry.

In ceea ce priveste preturile, Lucid Air este comercializata in Statele Unite ale Americii la un pret de 77 400 de dolari pentru versiunea de baza. Ramane de vazut la ce pret va fi afisata aceasa concurenta directa pentru Tesla Model S in Europa si daca soferii vor avea curajul sa aiba incredere in acest model, mai degraba in acest constructor misterios in ochii publicului.

Lucid a publicat de curand lista tarilor în care Air va fi vandut: Germania, Italia, Norvegia, Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Islanda, Monaco,Tarile de Jos, Spania, Elvetia si Suedia.

Deși nu a fost confirmat in mod oficial, noua versiune ar dezvolta peste 1600 de cai putere. În prezent, cel mai puternic model, Air Grand Touring Performance, dezvoltă 1050 de cai putere.

Lucid va lansa și un SUV electric in 2024, numit Gravity.

Lucid va debuta si pe piata din China tot in 2023 si dorește sa deschida o uzina noua in Arabia Saudita in 2025 sau 2026. Asta vine dupa ce constructorul american a fost nevoit sa isi micsoreze capacitatea de producție din cauza problemelor de aprovizionare.

Sursa: https://www.presse-citron.net/oubliez-la-tesla-model-s-la-lucid-air-arrive-en-europe/

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *