Achiziționează din timp jante și anvelope de iarna

img
Home / Stiri si noutati auto / Achiziționează din timp jante și anvelope de iarna

Ori de cate ori cade chiar și o cantitate mică de zăpadă, străzile și autostrăzile noastre se blochează. Evident, vremea și autoritățile sunt de vină. Dar oare nu cumva și lipsa noastră de pregătire contribuie într-o oarecare măsură la toate problemele pe care condițiile meteorologice le cauzează în trafic?!

Sunt sau nu necesare anvelopele de iarnă?

Chiar dacă anvelopele de iarnă au devenit din ce în ce mai populare, mulți șoferi nu înțeleg de ce ar trebui montate în condițiile în care iernile sunt tot mai ușoare, așa cum a fost iarna 2021-2022. Ce trebuie însă să știe șoferii este faptul că anvelopele de iarnă nu sunt concepute doar pentru zăpadă și gheață. Anvelopele de iarnă sunt mai aderente, astfel că sunt mai sigure decât anvelopele de vară în toate condițiile meteorologice, chiar și pe uscat, atâta timp cât temperaturile de afară nu trec de 7 grade.

Și pentru că “Omul gospodar își face vara sanie și iarna car”… la fel și noi, janta.ro, am început să pregătim deja sezonul de iarnă!

Când sunt cele mai ieftine anvelope și jante de iarnă?

Dacă ești chiar înainte de a-ți înlocui anvelopele cu cele de iarnă, ar trebui să te gândești să cumperi (desigur, atunci când este necesar)anvelope de vară. Și invers. Desigur, acesta este un fel de generalizare, deși chiar funcționează în multe cazuri.

Dacă trebuie să cumperi anvelope de iarnă chiar înainte de iarnă și nu vrei să plătești în exces, poți încerca să aștepți puțin. Desigur, nu ar trebui să conduci cu anvelopele de vară iarna, dar adesea iernile în orașe nu sunt la fel de grele ca, de exemplu, în zonele muntoase.

Totuși, merită să aștepți câteva săptămâni cu achiziția și, de exemplu, să cumperi anvelope de iarnă la începutul lunii ianuarie de pe Janta.ro, ceea ce îți va permite să economisești niște bani. De asemenea, poți conta pe prețuri avantajoase în timpul iernilor calde, când mult mai mulți șoferi decid să circule cu anvelope de vară. Producătorii de anvelope, dar și magazinele, dorind să reducă pierderile, decid adesea să facă campanii de reduceri pentru a-și goli depozitele.

În mod implicit, începutul lunii noiembrie este perioada din an în care majoritatea șoferilor merg cu mașina pentru înlocuirea anvelopelor sezoniere. Nu este de mirare că prețul unor astfel de anvelope a crescut odată cu asta. De fapt, nu creșterile în sine, pentru că atunci prețurile anvelopelor de iarnă sunt pur și simplu cele mai mari. Adesea, magazinele de anvelope își ridică prețurile mult mai devreme. Chiar și la sfârșitul verii.

Ce merită să alegi pentru iarnă: jante de oțel sau aluminiu?

Un argument comun al oponenților folosirii jantelor din aliaj în timpul iernii este că acestea sunt mai susceptibile la daune mecanice decât omologii lor din oțel. De fapt, însă, reiese că modelele din aluminiu au structuri mai durabile.

Iarna, condițiile de drum sunt adesea extreme. O jantă de aluminiu deteriorată este asociată cu o cheltuială considerabilă pentru repararea acesteia. Se întâmplă chiar să nu mai fie utilizabilă.

Dacă vrei să achiziționezi jante și cauciucuri de iarnă la prețuri bune și să eviți aglomerația, verifică oferta site-ului janta.ro, unde vei găsi o gamă largă de modele din toate categoriile de buget. În plus, dacă nu știi cum să găsești  modelul potrivit pentru un anumit tip de mașină, poți folosi configuratorul de anvelope, iar selecția se va face în câteva secunde, fără a fi necesar să cunoști date tehnice despre anvelope.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *