Peugeot castiga titlul de cea mai vanduta masina electrica a anului

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Peugeot castiga titlul de cea mai vanduta masina electrica a anului

Cea mai vanduta masina electrica a anului este de origine franceza si inlocuieste Tesla Model 3, campioana anului trecut.

Cu o masina noua din 10 echipata cu motor electric in proportie de inmatriculari, piata masinilor electrice este in continua dezvoltare in Franta si nu numai. Si, o marca de masina de evidentiaza din toate aceste modele…este vorba despre Peugeot. Asta deoarece tocmai a castigat titlul de cea mai vanduta masina electrica a anului in Franta cu modelul e-208, in primele sase luni ale acestui an.

Conform unui raport efectuat de AAA Data, cea mai vanduta masina electrica este franceza. A reusit sa depaseasca chiar si unele modele precum Dacia Spring si Fiat 500 electric (cu toate acestea, extrem de populare in Europa). Aceste doua modele nu au reusit sa se descurce mai bine decat cele 9712 exemplare vandute de la inceputul anului de citadina Peugeot.

Tesla isi pierde pozitia in top in profitul modelelor frantuzesti

Chiar daca, evident, Tesla este marca la care ne gandim atunci cand vorbim de masina electrica, compania condusa de Elon Musk are din ce in ce mai mlte probleme in ultima perioada. Model 3 a ajuns pe locul 5, in fata modelului Renault Twingo. Cu mai putin de 8000 de inmatriculari din ianuarie, americana se descurca mult mai bine decat Renault Zoe. In ceea ce priveste Model Y, cifrele sunt putin mai linistitoare pentru marca lui Elon Musk care ocupa primul loc in acest clasament in urma cu 12 luni. Insa, anul acesta, SUV-ul compact electric ocupa locul 7 cu mai putin de 4000 de inmatriculari realizate incepand cu data de 1 ianuarie 2022.

In timp ce era in competitie pentru a fi aleasa masina anului, Renault Megane e-tech isi face si ea intrarea in top 10. Masina, a carei comercializare a inceput in aceasta primavara, este deja la 2700 de exemplare vandute. Si, in urmatoarele luni, sigur va avea parte de si mai multe vanzari. Daca este sa ne uitam la cifrele lunii iunie, Megane e-tech se descurca deaja mult mai bine decat Model Y sau Dacia Spring care risca sa scada vertiginos pana la sfarsitul anului si sa isi piarda locul de pe podium.

Masinile electrice se vand bine

Per ansamblu, vanzarile de masini electrice noi merg destul de bine anul acesta, spre deosebire de alti ani, in ciuda numeroaselor probleme intampinate cu aprovizionarea cu piese, probleme datorate in special razboiului izbucnit in Ucraina. In timp ce piata auto este in continua scadere, unele sectoare o duc mai bine decat altele si inmatricularile masinilor electrice continua sa creasca.

Cu recentele decizii europene, care interzic vanzarea de masini noi pe benzina si pe motorina incepand cu anul 2035, diferitii constructori de masini existenti pe piata sunt constienti de faptul ca trebuie sa dubleze eforturile, sa dea dovada de si mai multa ingeniozitate pentru a convinge publicul care inca nus-a lasat convins de masinile electrice. Oricum, Peugeot se pare ca a reusit sa faca acest lucru, nu degeaba a castigat titlul de cea mai vanduta masina electrica a anului. Si, pana la sfarsitul acestui an, cifrele vor fi cu siguranta si mai mari.

Sursa: https://www.presse-citron.net/peugeot-gagne-le-titre-de-voiture-electrique-la-plus-vendue-de-lannee/

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *