Noul Mercedes EQS, SUV- cel mai luxos SUV electric?

img
Home / Stiri si noutati auto / Noul Mercedes EQS, SUV- cel mai luxos SUV electric?

Mercedes a conceput un SUV de prestigiu, numit sobru SUV-ul Mercedes EQS, derivat din luxoasa limuzina cu acelasi nume!

Dupa ce a intrat in arena vehiculelor electrice de ultima generatie cu Mercedes EQS, marca vedeta raspunde cu un SUV de lux, numit sobru Mercedes EQS SUV.

Cu garda la sol crescuta si cele sapte locuri, SUV-ul mare va oferi mult spatiu, confort dar si tehnologie si conectivitate celor sapte pasageri.

De asemenea, datorita motoarelor sale puternice (360 CP sau 544 CP) si a tractiunii integrale 4MATIC foarte receptiva, SUV-ul EQS va fi, de asemenea, foarte agil pe toate tipurile de teren.

Un SUV electric mare de lux in spiritul EQS

SUV-ul EQS este ceva mai scurt decat sedanul cu acelasi nume, avand o lungime de 5,12 metri pentru 1,95 metri latime si o inaltime de 1,71 metri. Cu acest format XXL, ampatamentul este de 3,21 metri.

In ceea ce priveste designul exterior, SUV-ul electric mare al Mercedes incorporeaza mai multe elemente caracteristice ale EQS: gasim grila neagra inchisa „panoul negru” precum si banda luminoasa care leaga cele doua lumini fata. Acestea sunt echipate cu tehnologia „Digital Light”, cu 1,3 milioane de micro-oglinzi. In spate, exista si o banda luminoasa cu forma curbata.

In interior, exista un al doilea rand de scaune glisante si reglabile electric si chiar si un al treilea rand optional de scaune care ofera spatiu pentru doi pasageri suplimentari. SUV-ul EQS este asadar disponibil cu 7 locuri! Portbagajul are o capacitate de incarcare cuprinsa intre 645 si 2.100 de litri pentru versiunea cu 5 locuri si intre 565 si 2.020 de litri pentru versiunea cu 7 locuri.

Pe tabloul de bord, soferul se poate bucura de faimosul ecran triplu optional, Hyperscreen MBUX.

Doua motoare electrice din care sa alegi si o autonomie mare

La fel ca sedanul cu acelasi nume de la Mercedes, SUV-ul mare are o baterie litiu-ion cu o capacitate record de 107,6 kWh. Conform ciclului WLTP, intervalul variaza intre 507 km si 660 km in functie de versiune.

In ceea ce priveste cele doua versiuni, gama incepe cu modelul 450+ care are un singur motor electric pozitionat in spate, cu o putere de 360 CP si un cuplu maxim de 568 Nm. Incarcarea rapida se anunta la 200 kW permitand o reincarcare de la 10 pana la 80% in 31 de minute.
Versiunea 450 4Matic, care are doua motoare si tractiune integrala, dezvolta 360 CP si un cuplu maxim de 800 Nm. Mercedes anunta o autonomie cuprinsa intre 507 si 613 km.

In cele din urma, Mercedes EQS SUV 580 4Matic are si doua motoare si tractiune integrala. Puterea sa este anuntata la 544 CP si 858 Nm. Autonomia estimata este aceeasi ca si pentru versiunea 450 4Matic.

Toate versiunile au 4 moduri de condus si anume Eco, Comfort, Sport si Individual. Retineti ca versiunile 4Matic au si dreptul la un mod Offroad.

Concentrat de tehnologie

SUV-ul EQS isi propune sa se impuna ca o referinta in ceea ce priveste tehnologiile. Masina este echipata cu suspensii pneumatice Airmatic, directie pe patru roti si navigatie cu realitate augmentata.

Exista si sistemul „Energizing Air Control Plus”, care incorporeaza un filtru HEPA pentru a reduce praful si polenul din cabina. In ceea ce priveste performanta sunetului, vehiculul dispune de un sistem audio Dolby Atmos cu o experienta de sunet la 360 de grade.

Sursa: https://www.seodigg.fr/auto-moto/

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *