Buick Electra E5 isi dezvaluie caracteristicile putin mai devreme

img
Home / Stiri si noutati auto / Buick Electra E5 isi dezvaluie caracteristicile putin mai devreme

Buick a facut din China noul sau Eldorado si va lansa acolo, peste cateva zile, la Salonul Auto de la Shanghai, SUV-ul Electra E5.

Bineinteles, in China, marca americana Buick va lansa primul model electric din noua sa gama Electra. SUV-ul Buick Electra E5 are misiunea clara de a revigora o marca pusa la incercare de trecerea pietei catre electric si de marcile chinezesti.

Buick este pe cale sa reinvie unul dintre numele sale emblematice care a fost intrerupt in urma cu mai bine de 30 de ani. Desigur, in timpul celor sase generatii, din 1959 pana in 1990, Buick Electra nu a fost o masina electrica. Pentru ca acest sedan mare (dar si break, coupe sau decapotabil in functie de generatie) propulsat de un V8 si apoi de un V6 la finalul vietii sale nu a fost numit cu referire la zana electricitatii, ci mai prozaic la sculptorul Electra Waggoner Biggs, cumnata presedintelui GM din anii ’50, Harlow H. Curtice… La acea vreme, selectia numelor este mult mai simpla decat astazi.

Un nume care vine la momentul potrivit pentru noua gama de masini electrice a marcii americane. Numele Electra va fi asociat cu un cod alfa-numeric, care astazi incepe cu Electra E5. Este un SUV de clasa medie destinat pietei chineze, cu o lungime de 4892 mm si o latime de 1905 mm. Profilul sau dezvaluie un ampatament generos de 2954 mm. Prin comparatie, Envision, cu o lungime de 4845 mm, are doar 2833 mm. Aceasta dimensiune il apropie de Chevrolet Equinox EV cu acelasi ampatament.

Uita de celebrele masini americane cu grilele lor stralucitoare ca soarele: Buick se concentreaza mai mult ca niciodata pe piata chineza. Buick se concentreaza acum mai mult ca niciodata pe piata chineza, unde a avut un oarecare succes cu produsele sale. Cel mai recent este Buick Electra E5, care astazi ne dezvaluie inca cateva dintre secretele sale.

Prezentat deja la sfarsitul anului trecut, SUV-ul electric marcheaza un punct de cotitura major pentru producator, fiind primul care foloseste platforma Ultium. O noua baza tehnica dezvoltata de General Motors pentru marcile sale si dedicata in intregime vehiculelor electrice. Cu o lungime de 4,89 m, acest SUV este mai mare decat un SUV Mercedes EQE. Ampatamentul de 2,95 m elibereaza spatiu la interior, iar primele imagini ale masinii sunt publicate astazi. Acoperisul solar panoramic lasa lumina sa intre, efectele stilistice sunt avansate, iar ecranul curbat de 30 de inci este impecabil. Chiar in spate, portbagajul este dat ca fiind de maximum 1.658 de litri.

Autonomie de pana la 620 km pentru Buick Electra E5

Pe partea de motorizari, Electra anunta trei configuratii diferite. Bateria Standard Range de 68,4 kWh promite o autonomie de 545 km in ciclul CLTC. Tractiunea este asigurata de o masina electrica cu 245 CP si un cuplu de 330 Nm, care ii permite sa atinga 100 km/h in 7,6 secunde.

In varful gamei se afla versiunea Long Range, cu o capacitate de 79,7 kWh, care ofera o autonomie de 620 km. Cu toate acestea, puterea finala este mai mica, motorul livrand maximum 204 CP. Aceasta configuratie este similara cu cea a MG, de exemplu, si se explica, fara indoiala, prin diferitele tipuri de baterii. In cele din urma, Buick Electra E5 Avenir ofera tractiune integrala cu doua masini pentru un total de 287 CP si 465 Nm de cuplu. Acest lucru face ca autonomia sa scada la 603 km. In toate cele trei cazuri, incarcarea rapida este oferita pentru 28 m intre 30 si 80 la suta de incarcare.

Buick Electra E5 va debuta in zilele urmatoare la Salonul Auto de la Shanghai. Acesta va fi disponibil in China cu preturi cuprinse intre 208.900 yuani (27.600 euro) si 278.900 yuani (36.830 euro). Nu este de asteptat ca acesta sa puna vreodata rotile in Europa.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *