Ce trebuie sa stie un sofer incepator inainte de a apela la un serviciu Rent a Car

img
Home / Blog auto / Ce trebuie sa stie un sofer incepator inainte de a apela la un serviciu Rent a Car

Serviciile de rent a car sunt o alternativa comoda la drumurile lungi cu masina intre doua puncte de pe harta. Inchirierile auto au cel putin un aspect in comun, indiferent daca este vorba de companii romanesti sau firme de inchiriere de peste hotare, respectiv faptul ca nu vor avea niciodata aceleasi tarife pentru soferii incepatori.

In realitate, este foarte dificil ca un sofer cu mai putin de 1 an de la momentul obtinerii carnetului sa reuseasca sa obtina vreodata o masina de la companiile de rent a car. Chiar si dupa aceasta perioada minima de un an de experienta, soferilor incepatori li se percep taxe suplimentare sau depozite in bani drept garantie cu mult peste sumele cerute soferilor cu mai multa experienta.

rent a car bucuresti

Rent a car – de ce merita totusi, chiar si pentru soferii incepatori?

Este clar ca un sofer fara experienta va plati mai mult si se va lovi de controale mai stricte in intreg procesul de inchiriere a unei masini. Cu toate acestea, serviciile de inchirieri auto sunt totusi o solutie de care soferii incepatori ar trebui sa tina cont atunci cand se deplaseaza in alte orase.

In primul rand, pentru un sofer fara experienta, un drum foarte lung cu masina de la un capat in altul al tarii sau peste hotare este extrem de dificil. Nu este recomandat ca primele cateva astfel de drumuri sa se faca fara insotitor.

Pentru un sofer incepator care calatoreste fara insotitori poate fi chiar mai avantajos sa inchirieze o masina la destinatie. In functie de numarul de kilometri parcursi, pretul unui bilet de tren sau avion poate fi mai mic decat costul carburantului.

Sfaturi pentru inchirierea unei masini in cele mai bune conditii

Pentru ca cele mai multe servicii de rent a car au reguli destul de stricte, pentru soferii incepatori este intotdeauna o idee buna ca totul sa fie planuit atent din timp. Pentru siguranta si o experienta lipsita de neplaceri, urmatoarele aspecte sunt important de urmarit:

1. Alegerea companiei de inchirieri – In primul rand soferii interesati trebuie sa se asigure ca prestatorul de servicii ales inchiriaza masini inclusiv soferilor incepatori. Cea mai sigura metoda de confirmare este contactarea acestora, prin email sau telefon.

2. Estimarea corecta a costurilor – Costurile afisate pe site-urile companiilor de inchirieri este posibil sa nu se aplice si soferilor incepatori. Atunci cand se discuta cu prestatorul de servicii este important ca tarifele sa fie comunicate corect pentru vechimea permisului de condus si varsta soferului.

3. Alegerea masinii – Pentru un sofer incepator este de preferat ca masina inchiriata sa fie una cu care este deja acomodat. Spre exemplu, daca in mod normal un sofer conduce o masina cu transmisie automata, nu este recomandat ca acesta sa inchirieze o masina cu transmisie manuala.

4. Rezervarea – Rezervarea unei masini inchiriate trebuie facuta din timp, in mod special daca orasul vizitat este unul turistic intr-o perioada estivala. Nu este intotdeauna o idee buna ca rezervarea sa fie facuta cu prima companie de rent a car gasita. Uneori prestatorii de servicii locali ofera preturi mai bune decat marile companii.

5. Inchirierea si returnarea masinii – Multi soferi aleg sa inchirieze masina de la aeroport. Aceasta nu este intotdeauna cea mai buna idee pentru ca unele firme de specialitate practica tarife speciale si suprataxe pentru inchirierea de la aeroport. De multe ori, prima zi a unei vacante sau a unei deplasari este pierduta cu cazarea la hotel si odihna dupa drum, astfel o zi de inchiriere este platita doar pentru drumul de la aeroport.

Masina trebuie inspectata atent in momentul in care se ridica de la companie pentru ca orice defectiune ulterioara poate fi pusa pe nota de plata.

Inainte de a preda masina este recomandat sa se faca plinul rezervorului (in cazul in care aceasta a fost inchiriata cu rezervorul plin) pentru ca pretul combustibilului este calculat cu taxe aditionale la compania de inchirieri. Angajatul companiei rent a car trebuie sa inspecteze masina in prezenta soferului, iar daca exista daune trebuie urmarit cu atentie ca acesta sa le evalueze corect.

Salvează

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    2 Comments

    1. Alegerea masinii – Pentru un sofer incepator este de preferat ca masina inchiriata sa fie una cu care este deja acomodat. Spre exemplu, daca in mod normal un sofer conduce o masina cu transmisie automata, nu este recomandat ca acesta sa inchirieze o masina cu transmisie manuala.
      Este imposibil! daca un sofer incepator conduce la scoala de soferi pe o masina automata, permisul eliberat va fi exclusiv pt acest tip de automobil, prin urmare nu are cum sa conduca o masina cu transmisie manuala decat daca repeta scoala de soferi pe un astfel de autovehicul.

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *