BMW Seria 1 modelul 1000000

img
Home / Stiri si noutati auto / BMW Seria 1 modelul 1000000

BMW Seria 1 modelul 1000000
Eficienta si placerea condusului create la Leipzig si la Regensburg. Modelul aniversar al gamei BMW Seria 1 a fost înmânat la Salonul Auto de la Leipzig, la 12 aprilie 2010.
Cinci ani de la începerea productiei, patru variante de caroserie si de un milion de ori „Placerea de a conduce” în clasa compacta. Înca de la prima generatie, BMW Seria 1 a reusit sa ajunga la un volum al productiei ce se exprima printr-un numar cu sapte cifre, ceea ce confirma cu claritate statutul automobilului de best seller veritabil pe piata internationala.
Pentru ca a înregistrat un milion de unitati vândute de la debutul pe piata în 2004, BMW Seria 1 reprezinta si una din fortele principale ale succesului remarcabil pe care îl realizeaza liderul mondial al producatorilor de automobile premium.
Luni, 12 aprilie 2010, modelul aniversar a fost livrat catre noul proprietar în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Salonul Auto de la Leipzig (Auto Mobil International / AMI).
Automobilul, un model BMW 118d cu caroserie în trei usi, construit la uzina BMW din Leipzig, a fost livrat de catre Frank-Peter Arndt, membru al Consiliului Director al BMW AG si director de productie, si de Stanislaw Tillich, Primul Ministru al Landului Saxonia, catre clientul originar chiar din Leipzig.
BMW Seria 1 ofera o combinatie fara egal între placerea condusului sportiv si eficienta remarcabila. Disponibil acum în variantele sedan cu trei usi, sedan cu cinci usi, coupé si cabriolet, BMW Seria 1 se evidentiaza ca singurul automobil din segmentul compact ce dispune de tractiune pe puntea spate. Tehnologia avansata a suspensiei – pâna în prezent, fara egal în aceasta clasa – contribuie si la garantarea placerii condusului la BMW Seria 1, atât de caracteristica pentru marca.
Liderul producatorilor auto premium din Germania dovedeste si pozitia unica pe care BMW Seria 1 o are în fata concurentei prin noile concepte si filosofii în ceea ce priveste comunicarea. Tânar, proaspat, neconventional – acestea sunt atributele sub care modelul compact de succes din portofoliul BMW a fost prezentat înca de la început. Inovatia a marcat si campania de lansare în care a fost implicat celebrul broscoi Kermit, din Muppets Show, aflat la volanul automobilului, sau campania deosebit de dinamica ce a precedat lansarea BMW Seria 1 în SUA, în care modelul BMW Seria 1 a fost „trimis” dintr-un loc imaginar din Bavaria direct în SUA, pe o rampa uriasa. În final, dar nu mai putin important, campania de lansare a versiunii BMW Seria 1 Coupé sub titlul „Condensed Intensity” (Intensitate condensata) a fost aleasa cea mai buna reclama de catre Auto Trophy, revista auto din Germania.
BMW Seria 1 impune ritmul în reducerea consumului si a emisiilor CO2.
Înca de la început, BMW Seria 1 a jucat un rol important în a oferi strategiei BMW EfficientDynamics un impact la scara larga pe piata. Gama larga de tehnologii BMW EfficientDynamics, printre care functia Auto Start Stop, indicator al punctului de schimbare al treptei de viteze recomandate, recuperarea energiei la frânare, servodirectie asistata electric, precum si alte componente auxiliare activate si operabile inteligent – desigur, toate acestea disponibile în dotarea standard -, evidentiaza motorizarile cu patru cilindri lansate pentru prima data începând cu gama de modele a anului 2007 a BMW Seria 1.
De atunci, popularitatea continua de care se bucura BMW Seria 1 a ajutat la reducerea consistenta atât a consumului de combustibil, cât si a emisiilor CO2 ale flotei. De exemplu, în 2009, media emisiilor CO2 ale tuturor automobilelor produse de BMW Group si înmatriculate în Europa a fost de 150 grame per kilometru, echivalentul unui consum de numai 5,9 litri/100 km. Înca o data, aceasta face ca BMW sa fie cu mult înaintea celor mai importanti competitori din segmentul premium în privinta gestiunii CO2 si a controlului emisiilor.
Prin faptul ca dispune de o gama de modele mai larga ca niciodata, BMW Seria 1 accentueaza înca o data pozitia unica pe care o detine în 2010 ca impunator al ritmului în clasa compacta – mobilitate eficienta combinata cu placerea superioara a condusului. Per total, cele patru versiuni de caroserie ale gamei BMW Seria 1 vin echipate acum cu o varietate de sase motoare pe benzina si patru versiuni diesel. Puterea oferita variaza de la 85 kW/115 CP pentru modelul de baza BMW 116d pâna la 225 kW/306 CP pentru cei doi performeri ai segmentului, BMW 135i Coupé si BMW 135i Cabriolet.
În prezent, nu mai putin de cinci modele ale gamei BMW Seria 1 se pot mândri cu un nivel al emisiilor CO2 de sub 120 grame per kilometru. Liderul absolut în ceea ce priveste eficienta si gestiunea emisiilor este BMW 116d, al carui motor diesel cu patru cilindri (capacitate 2,0 litri) furnizeaza un maxim al puterii de 85 kW/115 cp, vârful curbei de cuplu este atins la 260 Nm si, în combinatie cu diferite tehnologii BMW EfficientDynamics, consumul mediu de combustibil în ciclul de testare EU este de numai 4,4 litri/100 kilometri, în timp ce nivelul emisiilor CO2 este de 118 grame per kilometru.
Echilibrul neobisnuit de bun între placerea condusului si economia de combustibil face ca BMW 116d sa fie deosebit de atractiv si pentru operatorii flotelor de companie si de automobile comerciale. Imediat dupa lansarea pe piata, modelul diesel de baza al gamei BMW a înregistrat o victorie de clasa în campania pentru „Company Car of the Year 2009” (Masina de companie a anului 2009). În acest concurs organizat în comun de publicatia auto germana „Firmenauto” si de compania de inspectie tehnica DEKRA, BMW 116d a ocupat locul întâi în categoria automobilelor compacte.
Pe plan international, BMW Seria 1 si-a câstigat o reputatie la fel de bine apreciata prin eficienta suprema: înca din 2008, versiunea cu trei usi a modelului BMW 118d a fost votata „World Green Car of the Year” (Masina ecologica a anului în lume). Acest premiu special, oferit de un juriu international format din jurnalisti auto, onoreaza automobilele si tehnologiile care aduc o contributie specifica la reducerea emisiilor si, în acest fel, simbolizeaza atentia deosebita fata de mediu a marcii.
BMW 118d, propulsat de asemenea de un motor diesel cu capacitatea de 2,0 – puterea maxima furnizata este de 105 kW/143 CP -, este disponibil acum în toate variantele de caroserie ale gamei BMW Seria 1.
Calitate premium si particularitati inovatoare pentru o mai mare placere a condusului în clasa compacta.
Datorita calitatii premium fara compromisuri si a gamei largi de particularitati de model aproape unice în segmentul compact, BMW Seria 1 impresioneaza un segment si mai mare de public. Un exemplu este ultima generatie a exceptionalului sistem de control BMW iDrive, disponibil acum si la BMW Seria 1. Conceput si dezvoltat initial pentru clasa de lux, BMW iDrive asigura o gestiune deosebit de simpla si intuitiva a functiilor de entertainment, comunicare, navigatie si confort.
Un alt punct de atractie aproape unic în segmentul compact este gama foarte larga de sisteme de asistare a conducatorului si de servicii de mobilitate pe care le ofera BMW ConnectedDrive. Astfel, BMW Seria 1 poate fi echipat cu particularitati care fie nu sunt deloc disponibile la oricare din competitorii sai directi, fie sunt destinate exclusiv claselor superioare si modelelor de lux. Acestea includ High-Beam Assistant (asistare a fazei lungi), faruri reglabile si Park Assistant (asistare la parcare), precum si utilizarea permanenta a internetului în automobil.
Când se afla într-o calatorie, proprietarul unui model din gama BMW Seria 1 poate descarca în sistemul de navigatie al automobilului, prin intermediul BMW Online, traseul stabilit în avans, ceea ce reuneste imediat destinatiile prin intermediul Google Local Search.
Productia gamei BMW Seria 1 la uzina BMW din Leipzig – una foarte moderna, de altfel – se evidentiaza prin eficienta, flexibilitate si calitate – toate la cote maxime. Nivelul remarcabil de calitate reiese si din valoarea reziduala a automobilului si din fiabilitatea superioara, confirmate de mai multe ori în teste independente. Spre exemplu, în prezent, BMW 130i detine pozitia de lider în clasamentul testelor auto de anduranta realizate de revista germana „Auto Bild”: dupa ce a parcurs o distanta de 100.000 kilometri, aceasta versiune sportiva a celui mai compact model BMW a înregistrat cel mai bun rezultat dintre toate automobilele testate în 2009. Prin faptul ca a acordat calificativul 1+ (în Germania, nota 1 este cea mai mare) modelului BMW 130i, examinatorii profesionisti ai publicatiei au catalogat masina ca fiind „Best Auto Bild Endurance Test Car of All Times” (Cel mai bun automobil din toate timpurile la testul de anduranta Auto Bild).
Uzina BMW din Leipzig joaca un rol important în planurile actuale si de viitor ale producatorului numarul 1 de automobile premium din Germania. În prezent, atât BMW Seria 1, cât si BMW X1 sunt construite la Leipzig. În acelasi timp, uzina BMW din Leipzig este pregatita pentru fabricarea unui model de serie cu transmisie integral electrica, aflat în dezvoltare la BMW Group.
Prin aplicarea unor concepte flexibile ale timpului de lucru si a unor sisteme de schimb, uzina BMW din Leipzig construieste pâna la 700 de automobile pe zi, dar poate realiza si mai mult în functie de cerintele pietei.
De când s-a început productia la uzina în 2005, nu mai putin de 662.000 de automobile au parasit linia de fabricatie. Numai în Germania, vânzarile gamei BMW Seria 1 au atins un nivel de 336.017 unitati de la lansarea acestui model.
 
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *