Chestionare auto noi si teste pe calculator 2015
Informatizarea probei teoretice a cauzat probleme cursantilor care si-au dorit permisul de conducere in 2014. Acestia s-au confruntat cu chestionare auto noi, dar si cu un sistem nou, informatizat, care a fost greu de folosit in special pentru cei care nu aveau cunostinte de operare pe calculator.
Desi inainte de anul trecut, 50% dintre cursanti treceau testele care se dadeau sub forma de chestionare imprimate, anul trecut doar 38% au promovat examenul teoretic de obtinere a permisului auto.
Pentru a veni in sprijinul cursantilor care isi doresc obtinerea permisului de conducerea si promovarea cu succes a probei teoretice, www.odat.ro a pus la punct o serie de chestionare auto similare cu testele oficiale de examinare. Aceste chestionare sunt aceleasi cu cele de la testele oficiale si pot pregati cursantii in vederea obtinerii cu succes a permisului auto.
In cele peste 2000 de intrebari puse la dispozitie in cadrul chestionarelor auto de catre odat.ro, se regasesc toate tematicile codului rutier si sunt acoperite sute de situatii ce se regasesc in trafic, la proba practica si pentru care cursantii trebuie sa fie pregatiti. Chestionarele auto sunt concepute atat pentru categoria B, cat si pentru categoriile de profesionisti si contin intrebari despre regulile generale de conducere, indicatoare, dar si notiuni despre conduita preventiva si conducerea ecologica sau despre mecanica si prim ajutor.
Cum se desfasoara testarea teoretica pentru obtinerea permisului de conducere?
Fiecarui candidat i se aloca un cod unic, care se activeaza automat in momentul in care cursantul deschide aplicatia de verificare a cunostintelor. In salile de testare vor fi 20 de persoane, iar sistemul automat aloca intrebari diferite fiecarui candidat, astfel incat intrebarile sa nu fie aceleasi si sa se evite copierea raspunsurilor de la un candidat la altul. De asemenea, in vederea evitarii fraudelor, proba teoretica este inregistrata auto si video, supraveghetorul urmarind in timp real, pe un ecran, ce se intampla in sala de curs.
La finalul examinarii se genereaza cate o anexa cu rezultatul final pentru fiecare candidat. Fiecare va primi calificativul admis sau respins si trei poze realizate de sistemul video in timpul examinarii. Daca pe aceste fotografii se observa tentative de frauda, testul poate fi anulat pentru candidatul in cauza.
Din cele 26 de intrebari, candidatul trebuie sa raspunda corect la cel putin 22 de intrebari, pentru a promova examenul. Dintre aceste intrebari, s-au exclus cele care nu aveau nici o varianta de raspuns corecta si s-au pastrat cele care pot avea una, doua sau chiar trei variante de raspuns.
In cazul unui esec, candidatul se poate prezenta din nou la examen, reprogramandu-se dupa 15 zile de la ultima participare.
Ce varianta iti place mai mult? Pe hartie sau pe calculator? Comenteaza mai jos!