top banci online straine

Cum conduci la drum lung

img
Home / Cum se conduce o masina / Cum conduci la drum lung

In mod special in cazul soferilor incepatori care pleaca pentru prima data la drum lung este indicat sa se tina cont de cateva aspecte care vor face drumul mai usor si mai putin stresant.

Inainte de plecarea la drum

Inainde de a pleca la un drum lung trebuie sa se ia in calcul distanta ce urmeaza a fi parcursa, starea drumurilor, limitele de viteza impuse pe treseu, conditiile de trafic, prognoza meteo pentru perioada calatoriei dar si locatia oraselor de pe traseu, orase in care se poate opri in caz de necesitate. In functie de aceste aspecte se poate stabili ora sau chiar ziua de plecare pentru a ajunge la timp la destinatie.

In plus, este foarte important ca soferul sa se odihneasca bine inainte de a pleca la drum lung, sa nu conduca mai mult de 8 ore pe zi si sa faca o pauza de minim 10 minute la fiecare doua ore de sofat. De asemenea este indicat sa se evite sofatul noaptea deoarece este mult mai obositor, in mod special in cazul soferilor incepatori.

Inainte de plecare se verifica in mod obligatoriu nivelul uleiului din motor, presiunea in roti (inclusiv in cea de rezerva) si nu in ultimul rand daca exista o cantitate suficienta de combustibil in rezervor.

Sfaturi pentru a avea o calatorie placuta si pentru a nu incurca traficul

1. Folosirea GPS-ului este indicata in cazul in care se calatoreste intr-o zona necunoscuta.

2. Se folosesc cat mai mult treptele superioare de viteza, acest lucru reducand consumul de carburant.

3. Nu este indicata franarea si circularea cu viteza sub limita legala daca se intalneste un echipaj de politie. Acest lucru va influenta in mod negativ fluenta traficului.

Vezi si:  Cum sa nu adormi la volan pe timp de noapte

4. Banda de langa axul drumului se foloseste numai in cazul depasirilor.

5. In cazul in care este necasara manevra de depasire, aceasta se executa numai dupa ce se iau toate masurile de siguranta si doar in conditiile in care aceasta poate fi executata fara nici un risc.

6. Viteza de deplasare trebuie adaptata in functie de starea drumului pe care se circula.

7. In timpul sofatului la drum lung este recomandat sa se asculte muzica deoarece soferul devine mai relaxat.

Faci fata usor unei calatorii lungi? Ce probleme iti ridica un astfel de drum? Comenteaza mai jos!

Una dintre cele mai importante lecții pe care le-am învățat din experiențele mele de șofer pe distanțe lungi este puterea planificării și a odihnei corespunzătoare. Anticiparea obstacolelor, cum ar fi traficul sau vremea, și ajustarea traseului în funcție de aceste variabile au redus în mod considerabil stresul pe parcursul călătoriei. Mai mult, menținerea unei rutine ce include pauze regulate nu numai că mi-a păstrat nivelul de energie, dar a făcut călătoria mai plăcută și sigură. Și să nu subestimăm efectul pozitiv al muzicii – o selecție bună poate transforma orice drum într-o experiență relaxantă și memorabilă.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    1 Comments

    1. M-ar interesa ca in cazul in care un sofer nu a condus demult……o perioada de citiva ani are dreptul sa foloseasca semnul de incepator

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *