Tot ce trebuie sa stii in caz de accident

img
Home / Articole utile / Tot ce trebuie sa stii in caz de accident

Unul dintre cele mai dificile evenimente din viata unui om este accidentul auto, dar si mai neplacut este sa nu stii ce ai de facut intr-o astfel de situatie. Drept umare, exista cateva masuri legale pe care trebuie sa le cunosti, tocmai pentru a trece cu bine peste acest episod.

In primul rand, trebuie sa iei in calcul starea de sanatate a tuturor celor implicati, dar si eventualele pagube materiale. In ceea ce priveste integritatea masinii, trebuie sa stii ca exista numeroase firme care iti pot oferi suport pe intreg procesul de reparatie. Poti sa primesti ajutor specializat, oriunde te-ai afla, peste tot in tara. Cu alte cuvinte, esti doar la un click distanta de cei care se pot ocupa de cazul tau, iar varietatea acestora este una foarte mare. De exemplu, poti apela la serviciile de constatari daune Bucuresti sau orice alt oras din tara.

Completeaza amiabila

Cea mai fericita situatie este atunci cand accidentul nu se soldeaza cu victime, ci doar cu pagube materiale. In primul rand, in acest caz trebuie sa tragi masina pe marginea drumului, in afara partii carosabile, iar in cazul in care avariile nu iti permit acest lucru, e necesar sa o duci cat mai aproape de bordura si sa semnaliezezi prezenta ei cu ajutorul triunghiului reflectorizant. Același lucru o sa-l faca si celalalt participant la tarfic, cel implicat in accident. După, trebuie completata amiabila. Mai mult decat atat, daca vrei ca celalalt sofer sa te despagubeasca, va trebui sa mergi la compania de asigurari cu care lucreaza acesta. Aici o sa depui formularul completat la locul accidentului. De retinut este si faptul ca poti depune formularul in maximum 24 de ore de la producerea evenimentului.

Foarte multi soferi aleg sa mearga impreuna la prima sectie de politie din localitate. Aici se intocmeste un proces verbal, se stabileste vinovatul si se elibereaza autorizatia de reparatie. In mod evident, vinovatul o sa ofere o copie a politei RCA celuilalt sofer, pentru a-si repara masina.

A2. DamageMobility 2

Documentele necesare pentru prezentarea la compania de asigurari

⦁ Permisul de conducere;
⦁ Certificatul de inmatriculare;
⦁ Cartea de identitate a vehiculului;
⦁ Procura notariala (in situatia in care masina nu iti apartine);
⦁ Formularul de constatare amiabila sau procesul verbal eliberat de politie.

Accidentele cu victime

Daca in cazul accidentelor minore, este indicat sa scoti masina in afara carosabilului, exista si situatii in care este absolut interzis sa faci acest lucru. Vorbim aici despre accidentele in urma carora a rezultat moartea sau vatamarea corporala a unei/unor persoane. Mai mult, nu trebuie sa stergi urmele, iar politia trebuie anuntata imediat. Foarte important este sa nu parasesti locul accidentului. Cu siguranta vorbim despre un eveniment tragic, care poate avea atat efecte fizice cat si psihice. Cu toate acestea, trebuie sa tii cont ca este esential sa pleci doar cu acordul politiei sau al procurorului care se ocupa de cazul tau.

Drept urmare, atunci cand accidentul nu s-a soldat cu victime, poti trata situatia in dou moduri. In general, e bine sa folosesti o constatare amiabila. In acest caz, poti economisi foarte mult timp. Pe de alta parte, atunci cand apar si alte probleme, poti apela la ajutorul politiei. In ceea ce priveste accidentele grave, este recomandat sa cauti imediat ajutor specializat si sa nu faci nimic fara instiintarea organelor abilitate.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *