Un instructor auto inventeaza o noua metoda de invatare rapida pentru examenul de permis

img
Home / Stiri despre permisul auto / Un instructor auto inventeaza o noua metoda de invatare rapida pentru examenul de permis

Examenul pentru obtinerea permisului auto ridica numeroase dificultati datorita volumului mare de informatii pe care un cursant trebuie sa le retina: metoda corecta de a face parcare laterala, prioritatile in diverse situatii, sensurile giratorii, semnele de circulatie, etc. Pentru toate acestea, 30 de ore de practica si chiar mai putine ore de teorie par adesea insuficiente, astfel Constantin Apetrei, instructor auto din Suceava a simtit nevoia de a revolutiona metodele de instructaj introducand o noua tehnica de studiu care pare mult mai eficienta si conform acestuia a ajutat un numar impresionant de cursanti sa obtina permisul cu succes inca de la prima incercare.

Instructorul sucevean explica procesul prin care a ajuns sa perfectioneze metoda sa unica mnemotehnica de invatare rapida. Nu a fost vorba de o descoperire facuta peste noapte, ci de o metoda dezvoltata de-a lungul a peste zece ani de experienta ca instructor auto.

examenul autoParcarea laterala in cativa pasi simpli

Instructorul a scris o carte care descrie in detaliu metodele sale de predare si din care sunt de mentionat in mod special procedeele mai dificile precum parcarea laterala, metode pe care acesta le explica in doar cativa pasi.

Pasul 1 – conform instructorului Constantin Apetrei, pentru inceput trebuie verificat daca exista spatiu suficient si trebuie luate punctele de reper, tragandu-se autovehiculul in paralel cu masina din fata astfel inca acestea sa se afle la 50 de centimetri distanta, iar barile din spate sa se afle pe aceeasi linie imaginara.

Pasul 2 – parcarea in sine se realizeaza tragandu-se de volan o tura dreapta si apoi se intra in marsarier. Se deplaseaza masina luand ca punct de reper bara din dreapta a masinii in spatele careia se parcheaza.

Metoda DOSIM dupa Constantin Apetrei

Un alt capitol al apreciatei carti redactate de instructorul sucevean este cel destinat manevrelor voluntare: depasirea, oprirea, stationarea, intoarcerea si mersul inapoi. Pentru exemplificare se foloseste o mana cu degete stranse, fiecare deget reprezentand o manevra. Spre exemplu cand D (depasirea) este interzisa sunt interzise si manevrele OSIM.

Metoda mnemotehnica, folosind imagini si coduri de culori

Si pentru sensul giratoriu instructorul propune o metoda de memorare mnemotehnica, folosindu-se de imagini si culori pentru a exemplifica vizual regulile.

Pentru invatarea regulilor de circulatie, manualul se foloseste de imaginea unei palme, subliniind conceptul si noutatea acestei metode de predare, respectiv folosirea memoriei vizuale.

Manevrele interzise pe anumite drumuri si permise pe altele sunt impartite in mod vizual prin felul in care sunt dispuse in desenul ce ia forma unei palme.

Constantin Apetrei are in spate un numar mare de cursanti care au beneficiat deja de aceasta metoda de predare cu rezultate excelente, astfel a ajuns la concluzia ca ar putea scrie o carte care sa puna regulile de circulatie intr-un context vizual mult mai usor de retinut si memorat.

Ai reusit sa citesti cartea? Cum ti s-a parut? Comenteaza mai jos!

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *